28 Şubat davasında tutuklu kalmadı, işte tahliye olan isimler

28 Şubat davasında tutuklu kalmadı, işte tahliye olan isimler

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

75'u tutuklu 103 sanıklı 28 Şubat davasında tutuklu son 5 sanık için tahliye kararı çıktı.

28 Şubat davasında aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 5 tutuklu sanığın tahliye olmasıyla dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı. Davanın başladığı günden bu yana kararları ve uygulamalarıyla tartışmaların odağında olan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 5 sanığın, adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.
Hepiniz biliyordunuz!
28 Şubat davasının dünkü duruşmasında savunma yapan emekli Albay Bahaddin Çelik, dahna önceki sanıkların "BÇG toplantılarına gittim ancak adını bilmiyordum", "BÇG ismini basından öğrendim" şeklindeki açıklamalarını yalanladı. Çelik "Ben toplantıya gidince sordum, öğrendim. 'Basından öğrendim, sonradan öğrendim' diye bir şey yok" cevabı verdi.
Savcı tutukluluk istedi
Savunmaların tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, tutuklu sanık emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in tahliye taleplerini aldı. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, sağlık gerekçeleri bulunan sanıkların adli kontrolle tahliye edilmelerini, sağlık sorunları bulunmayanların ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
'Tutuklu kaldıkları süre'
Verilen aranın ardından kararını açıklayan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Tahliye kararına gerekçe olarak "delillerin karartılma ihtimalinin olmaması, sanıkların tutuklulukta kaldıkları süreler" gösterildi.
75 tutuklu sanık vardı
75'i tutuklu 103 asker hakkında "Hükümeti cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından mahkeme, değişik zamanlarda 70 sanığı tahliye etmişti. Son kararla davada tutuklu sanık kalmadı.
15 günde bir imza atacaklar
28 Şubat davasında tahliye olan 5 isme, adli kontrol kapsamında yurtdışına çıkış yasağı ile 15 günde bir karakola imza atma şartı getirildi. Balyoz Davası kapsamında hükmen tutuklu bulunan Çetin Doğan dışındakiler, Sincan Cezaevinden tahliye edildi. Duruşma, 7 Ocak 2014 saat 09.30'a ertelendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...