28 Şubat davasında 8 tahliye

28 Şubat davasında 8 tahliye
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

28 Şubat Davasında tutuklu sanıkların savunmaları tamanlandı. Duruşmada 8 sanık tahliye edildi. Tahliye olanların arasında Fevzi Türkeri de yer alıyor.

28 Şubat davasının tutuklu sanıkların savunmaları sona ererken bugünkü duruşmada, sanık ve tutuklu sanıkların avukatları tahliye talep ettiler. Sanık Fevzi Türkeri'nin avukatı Aykanat Kaçmaz, idam cezasının 2006'da tamamen kaldırıldığını belirterek, "bunun terör örgütü liderinin idamının engellenmesi için yapıldığını" iddia etti. Kaçmaz, "Ülkemizde erkeklerin ortalama yaşam süresi 72. Müvekkilim 72 yaşın üzerinde. Devamlı ilaçlar kullanıyor. Bu yaşın üzerinde çok sanık var. Ülkemizde idam cezası kaldırılmış olmakla birlikte fiili olarak bu sanıklar için idam cezası azar azar uygulayan pozisyondasınız. Daha ne kadar yaşayacaklarını bekliyor ve umuyorsunuz? Terör örgütü liderine sağlayan bu özgürlüğün, tahliye noktasında müvekkile de tanınmasını istiyorum" dedi. Sanıklardan Köksal Karabay, o dönemde tümgeneral olarak Plan Harekat Daire Başkanlığı yaptığını ve BÇG ile ilgili kendisine ve dairesine hiçbir görev verilmediğini söyledi. Karabay, "Bana görev verilmemişti, ama görev verilseydi tereddütsüz yapardım. Askerlikte verilen görev yapılır. İkincisi de BÇG faaliyetlerinin suç teşkil etmediği kanaatindeyim" dedi. Sanık Hayri Bülent Alpkaya'nın avukatı Erol Aras delillerin toplandığını ve kuvvetli suç şüphesi iddiasının çürüdüğünü ileri sürerek, müvekkilinin sağlığının cezaevinde bozulduğunu, müvekkilinde akciğer rahatsızlığı ve diyabet olduğunu, son olarak troit biyopsisi yapılmasına karar verildiğini belirterek tahliye talebinde bulundu. Sanık Hüsnü Dağ, konusu suç teşkil eden hiçbir eylemi olmadığını savundu. Dağ, 18 aydır tutuklu olduğuna dikkati çekerek, bu sürede 2 kez ameliyat olduğunu, felçli kayınvalidesinin üzüntüden öldüğünü, ailesinin tarifsiz acılar çektiğini anlattı. Sanık Metin Yaşar Yükselen'in avukatı Aykanat Kaçmaz, müvekkilinin BÇG üyesi olmadığını belirterek, "Müvekkilinin yargı veya basın mensuplarına brifing vermedi" dedi. Kaçmaz, müvekkilinin, üstlerinin bilgisi dahilinde ordu mensuplarına brifing verdiğini ifade etti.


SAĞLIK SORUNLARININ ARKASINA SAKLANMADI
Sanık Yücel Özsır'ın avukatı Şükrü Gün, "Müvekkilimin cezaevinde ciddi sağlık sıkıntıları var. 'Bunu mahkemeye bildireyim' dediğimde, 'Sağlık sorunlarının arkasına saklanıyor' demesinler, diyerek beni durdurdu" diye konuştu.


SAVCI SAĞLIK SORUNU OLANLARIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ
Tahliye taleplerine yönelik görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, "tutuklu sanıkların sundukları sağlık raporlarına göre, adli kontrol altında serbest bırakılması mahkeme heyetinin takdirinde olmak üzere, açıklanan ve ortaya konulan bilgi ve belgelerden, atılı suçu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığı, atılı suça ilişkin ceza miktarı, delil karartma ihtimali dikkate alınarak, tutukluluk hallerinin devamını" istedi.


VE TAHLİYELER GELDİ
Bu taleplerin ardından mahkeme aralarında dönemin jandarma genel komutanı Fevzi Türkeri'nin de aralarında olduğu 8 sanığı tahliye etti.Bu talebin ardından 8 sanık tahliye edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...