2013 2014 AÖF kayıt yenileme ve sınav tarihleri

2013  2014 AÖF kayıt yenileme ve sınav tarihleri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AÖF'de yeni dönem heyecanı başladı. AÖF 2013-2014 eğitim öğretim yılı için sınav tarihleri, kayıt tarihleri belli oldu.

Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, nbsp;AÖF yeni kayıt işlemleri 2-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. AÖF öğrencileri yeni dönem kayıtlarını Anadolu Üniversitesi'nin sitesi nbsp;https://kayit.anadolu.edu.tr/tr'den yapılacak. nbsp;AÖF kayıt işlemlerini buradan nbsp;https://ogrenci.anadolu.edu.tr/ nbsp;yapabilirsiniz. nbsp;
2013 - 2014 AÖF Kayıt Yenileme ne zaman başlıyor?
Anadolu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 'Jandarma Meslek Eğitimi Önlisans programına kayıt hakkı olanların', 'Anadolu Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı ile kayıt hakkı kazananların' ve 'Af kapsamında başvurup başvurusu kabul edilen adayların' internet başvuru ve kayıt işlemlerinin 'İnternet başvuru' ve 'AÖF bürolarına kayıt' olmak üzere iki aşamada gerçekleşeceği belirtildi. Kayıtların 2-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği ifade edilen açıklamada, "Adayların kayıtlarını tamamlamaları için internet başvurusunun ardından 'İnternet Başvuru Belgesi' ile birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2013-2014 öğretim yılı ÖSYS yeni kayıt, Jandarma Meslek Eğitimi kılavuzunda açıklanan diğer kayıt belgelerini de hazırlayarak Vakıfbank'a ödeme yaptıktan sonra illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kayıtlar 2-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihler arasında kayıt yaptıramayanlar ise mazeret beyan ederek 16-17 Eylül tarihlerinde kayıt yaptırabilecekler.
Adaylar 'İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu', 'Öğrenci Kılavuzu' ile dönemlik kredili sistem hakkında bilgilerin yer aldığı 'Dönemlik-Kredili Sistem Ölçme ve Değerlendirme Kılavuzu'na nbsp;http://ogrenci.anadolu.edu.tr nbsp;adresinden ya da http://kayit.anadolu.edu.tr internet başvuru sitesinden ulaşabilirler. Öğrencilik işlemleri ile ilgili sorular için ise 444 10 26 numaralı telefondan Açıköğretim Etkileşim Merkezi'ni arayabilir ya da http://www.anadolu.edu.tr adresindeki 'Açıköğretim' linkinden büro hizmetleri ve AÖF bürolarının adreslerine ulaşabilirler" denildi.
AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ
AÖF kayıt tarihleri Anadolu Üniveristesi'nin resmi sitesinden duyuruldu. AÖF öğrencileri yeni kayıt işlemlerini ve derslerini buradan takip edebilirler. AÖF kayıt işlemleri ne zaman bitecek. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri kayıt işlemlerini sn güne bırakmadan yapmaları duyuruldu. nbsp;AÖF'te 2013-2014 güz dönemi sınavları nbsp;ve nbsp;bütünleme sınav tarihleri nbsp;de belli oldu. Lisansüstü programlara giriş için başvurular nbsp;5-16 Ağustos nbsp;tarihleri arasında yapıldı. Güzel Sanatlar Enstitüsü Yetenek Sınavları tarihleri 23 Ağustos 2013'te gerçekleştirildi. 26 Ağustos'ta ise Lisansüstü Programlara Kabuller ilan edildi. AÖF'te derslerin başlama tarihi 2013-2014 öğretim yılında 23 Eylül olarak belirlendi.
AÖF'te sınav tarihleri
Ara sınavlar 4 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında yapılacak
04 -09 Kasım 2013: nbsp;1. Ara Sınavlar (İki ara sınav yapan birimler için)
11-16 Kasım 2013: nbsp; nbsp;Ara Sınavlar (Tek ara sınav yapan birimler için)
11-23 Kasım 2013: nbsp; nbsp;Ara Sınavlar (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Hukuk Fakültesi / Eczacılık Fakültesi /Porsuk Meslek Yüksekokulu / Eskişehir Meslek Yüksekokulu / Ulaştırma Meslek Yüksekokulu / Devlet Konservatuvarı için)
Derslerin bitiş tarihi 8 Ocak 2014 olarak açıklandı. AÖF'te derslerin bitmesinin ardından dönem sonu sınavları 09-22 Ocak 2014 tarihlerinde yapılacak.

AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:


1. İnternet Başvuru Belgesi
"İnternet Başvuru Belgesi" nbsp;http://kayit. nbsp;anadolu. edu.tr adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır.
Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.


2. Fotoğraflı – İmzalı Form
İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız "Fotoğraflı-İmzalı Form"a nbsp; kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz.
Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir.


3. Öğrenci Bilgi Formu
İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız "Öğrenci Bilgi Formu"na nbsp;kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. "Öğrenci Bilgi Formu" AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenciolduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız.
Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez.


4. Öğrenim Belgesi
Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, öğrenim belgelerinin AÖF bürosu nbsp;veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile
kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini
AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının aynıdır." onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları "Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim
Belgesi"nin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vs.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız(Evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir...


a) Onaylı Diploma Sureti: Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, diplomalarının onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.
b) Geçici Mezuniyet Belgesi: 2012-2013 öğretim yılında lise veya dengi okul mezunu olan adaylardan, diploması henüz düzenlenmemiş olanlar yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.


Yukarıda sayılan öğrenim belgeleri dışında kalan, ilişik kesme belgesi, geçici denklik belgesi, mezuniyeti belirten düz yazılar, temel kursu bitirme diploması, başarı durum belgesi ve sertifikalar, mezuniyet belgesi yerine kesinlikle kabul edilmez ve bu belgelerle kayıt yapılmaz.


5. Fotoğraf
Kayıt için 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir. 4 fotoğraftan 2 adedi öğrenci kayıt dosyasının içine konacak, diğer 2 adetfotoğraf, İnternet başvuru sitesinden dökümünü aldığınız "Fotoğraflı-İmzalı Form" ile "Öğrenci Bilgi Formu"na yapıştırılacaktır. Dosya içine konacak 2 adet fotoğraf ile bu belgelere yapıştırılacak fotoğraflar aynı olmalıdır. Fotoğrafların son altı ay içinde, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, kayıt için AÖF bü-rosuna giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.
"Fotoğraflı-İmzalı Form"a ve "Öğrenci Bilgi Formu"na yukarıdaki niteliklere uymayan fotoğraf yapıştıran adayların kayıtları yapılmayacaktır.Kayıtlarda alınan fotoğraflar taranarak elektronik ortama aktarıldığından fotokopi, bilgisayar vb. yollarla çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir..
Kayıt için yatırılması gereken nbsp;"Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı" ve nbsp;"Öğretim Gideri" ödemeleri Vakıfbank şubelerinden, nbsp;Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM'lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılabilir. nbsp;"Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı" ve nbsp;"Öğretim Gideri"ödemeleri İnternet başvurusu tamamlanıp kayıt için gerekli diğer belgeler hazırlandıktan sonra yapılmalıdır.Adaylar bankaya ödeme yaparken kayıt türü–bölüm/program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir nbsp;(Örneğin, ÖSYS-Adalet; ÖSYS- Sosyoloji gibi). Bankaya yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-bölüm/program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu nbsp;fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. nbsp;Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.
Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...