18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

18 Şubat günü yani yarın okullar tatil edildi mi? Vali'den açıklama geldi. İstanbul'da okulların yarın tatil olup olmayacağı akşam saatlerinde açıklanacak

İstanbul'da okullar yarın tatil mi günün en çok merak edilen sorusu. Öğrenciler İstanbul Valiliği'nden gelecek haberi sabırsızlıkla bekleniyor. İstanbul'da bazı özel okullarda eğitime ara verildi. İstanbul Valiliği'nden gelecek açıklamayı sizlere anında aktaracağız.


İstanbul'da Valisi'nden okul tatili açıklaması


İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların kar nedeniyle tatil edilmesi ile ilgili "Kararımızı akşam saatlerinde vereceğiz" dedi.


İstanbul'da beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. Öğrenciler sosyal medyada kar yağışının böyle devam etmesi halinde akşam eve giderken zorlanacakları yönünde tweetler atmaya başladı. İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili açıklamayı öğle saatlerinde yapması bekleniyor.Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı hava Perşembe'ye kadar tüm yurdu etkisi altına alacak. Karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışlar bölge bölge zamanla kuvvetli fırtına ile birlikte yoğun kara dönüşecek. Beylikdüzü, Küçükçekmece bölgesinde sabah 07.30 itibariyle yoğun kar yağışı varken, kentin diğer bölgelerinde dondurucu soğuğa karşın hava açık ve güneşli. Yoğun kar yağışının öğle saatlerinde İstanbul'u etkilemesi bekleniyor.
nbsp;
18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi. Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdüren kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğunluğunu artırarak devam etmesi bekleniyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor. İstanbul'da bugün okullar tatil değil yarın tatil olacak mı sorusunun cevabı ise akşam saatlerinde belli olacak.
nbsp;
İBB-AKOM ALARMDA nbsp;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için bin 28 araç ve 4 bin 815 personelle karla mücadele edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı ve fırtına uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarma geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada kar yağışıyla ilgili şu ifadelere yer verildi;
"Gece yarısından itibaren İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve karla karışık yağmur, herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık yönetim müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında 4 bin 815 personel bin 28 araç ile karla mücadele ve yolların açık tutulması için hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları muhtarların kontrolüne yapılıyor. Kar yağışı İstanbul'da bölgesel olarak zaman zaman tipi şeklinde devam ediyor.
nbsp;
BAZI SEMTLERDE KAR, BAZILARINDA GÜNEŞ...
18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

nbsp;
Saat 07.00 itibarıyla kar Avrupa'da yakasında Beylikdüzü'nde etkili oldu. Anadolu yakasında ise Çamlıca, Altunizade, Acıbadem ve çevresinde kar yağışı vardı. İstanbul'un diğer semtlerinde ise havanın açık ve güneşli olması dikkat çekti. Dakikalar ilerledikçe kar yağışı İstanbul'da etkili olmaya başladı.
nbsp;
10-25 CM KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR
18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

nbsp;
Devlet Meteoroloji İşleri'ne göre karın yarın etkisini artıracağı, Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.
nbsp;
İstanbul'da sabah saatlerinde başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.
nbsp;
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.
nbsp;
Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.
Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
nbsp;18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı
nbsp;
THY, 117 iç ve dış hat seferini iptal etti
nbsp;THY, İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugün ve yarın için yapılması planlanan iç ve dış hat olmak üzere toplam 88 olan iptal ettiği sefer sayısını, saat 09.30 itibariyle 117'ye çıkardığını duyurdu.
nbsp;
18 Şubat okullar yarın tatil mi? İstanbul'da okullar tatil mi, vali açıkladı

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada İstanbul'da her iki havalimanında yaşanan meteorolojik hadise nedeniyle 17-18 Şubat tarihlerinde bazı seferlerin iptal edildiği belirtilerek, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri istendi.


nbsp;SAMSUN Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde resmi taşımalı eğitim yapılan okullar kar yağışı nedeniyle iki gün tatil edildi.
Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı soğuk ve kar yağışlı hava uyarısının ardından kentteki taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumsuz geçmesi beklenen hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde resmi taşımalı eğitime 17- 18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle ara verildiği belirtildi.


BİNGÖL'DE OKULLARA KAR TATİLİ nbsp;
nbsp;Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildiği duyuruldu. nbsp;
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde, 'Acil Kar Tatili' duyurusu başlığı adı altında yapılan açıklamada; "Yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat 2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı resmi ve özel anaokulları, ilköğretim ve ortaöğretime bağlı bütün eğitim kurumları bir gün tatil edilmiştir" denildi. nbsp;
ZONGULDAK


Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.


Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkez, bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.


Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...