17 Aralık operasyonunda 24 kişi hakkında karar verildi

17 Aralık operasyonunda 24 kişi hakkında karar verildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilenlerden24 kişinin işlemleri tamamlandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Süleyman Aslan, Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi tutuklandı. Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan, ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Mahkemedeki işlemleri tamamlanan 16 kişinin serbest kalması, adliyede bekleyen yakınları tarafından sevinç ve alkışlarla karşılandı.Abdullah Oğuz Bayraktar, adliye çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, "Hiçbir şey anlamadık. İtikatlı insanlarız biz zaten. Adalete güveniyoruz. Allah yardımcımız olsun" dedi.Serbest kalanların çıkışı sırasında, kendilerini bekleyenler ile gazeteciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.Mahkeme tarafından serbest bırakılan kişiler, otomobillerle adliyeden ayrıldı.
TOPLAMDA 24 KİŞİ TUTUKLANDI
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 21 kişinin işlemleri tamamlandı.
Mahkeme, bu kişilerden Ali Tunç ile Sevinç Doğan'ın tutuklanmasına karar verdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 19 kişi ise serbest bırakıldı.Böylece operasyon kapsamında yürütülen 3 ayrı soruşturmada tutuklananların sayısı 24 oldu.Bu karardan önce aralarında Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında olduğu 14 kişi serbest bırakılmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...