12 Ocak Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları Açıklandı (2014)

12 Ocak Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları Açıklandı (2014)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

12 Ocak Ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı. Ehliyet sınav soru ve cevaplarını görmek için bu sayfadaki linklerimize tıklayın...

12 Ocak Ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı. Ehliyet sınav soru ve cevaplarını görmek için aşağıdaki linki tıklayarak soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 12 Ocak 2014 Tarihinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı'nın soru ve cevapları yayınlandı. Adaylar, soru ve cevap anahtarına MEB'in internet sitesinden ulaşabilecek.


EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Yeni ehliyet alacaklar için büyük değişiklik
Yeni ehliyet nbsp;alacaklar artık "ASBİS" adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılması yönündeki proje kapsamında sürücü sertifikalarını artık Türkiye'deki istedikleri herhangi bir ilden alabilecekler. Daha önceki uygulamada vatandaşlar sürücü sertifikaları ile gittikleri sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyordu. Bu uygulama uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyordu. Yeni ehliyetler alacaklar için artık randevu almak için günlerce beklemek ya da uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacaklar. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre "ASBIS" adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılmasını sağlayan proje kapsamında artık sürücüler sertifikalarını istedikleri ilçe yada İl emniyet Müdürlüğünden alabilecekler. Yani artık İstanbul'dan sürücü sertifikası alan bir kişi isterse Ankara'dan ehliyetini alabilecek. Daha önceki uygulamada Sürücü belgelerinden sürücü sertifikası alan vatandaşlar, sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne başvurması gerekiyordu. Bu da nüfusun ve sürücü kurslarının yoğun olduğu bölgelerde aşırı yoğunluğa sebep oluyordu. Vatandaşlar emniyet müdürlüklerinden ehliyetlerini teslim almak için günlerce randevu almaya çalışıyor yada uzun kuyruklarda bekliyorlardı.



SINAV TARİHİ AÇIKLANMA TARİHİ


12 Ocak 2014 Pazar 22 Ocak 2014
08 Şubat 2014 Cumartesi 17 Şubat 2014
08 Mart 2014 Cumartesi 18 Mart 2014
14 Haziran 2014 Cumartesi 24 Haziran 2014
12 Temmuz 2014 Cumartesi 21 Temmuz 2014
09 Ağustos 2014 Cumartesi 19 Ağustos 2014
06 Eylül 2014 Cumartesi 16 Eylül 2014
18 Ekim 2014 Cumartesi 28 Ekim 2014
06 Aralık 2014 Cumartesi 16 Aralık 2014


2014 ehliyet sınav tarihleri


12 Ocak 2014 Pazar


08 Şubat 2014 Cumartesi

08 Mart 2014 Cumartesi
14 Haziran 2014 Cumartesi
12 Temmuz 2014 Cumartesi
09 Ağustos 2014 Cumartesi
06 Eylül 2014 Cumartesi
18 Ekim 2014 Cumartesi
06 Aralık 2014 Cumartesi

2014 yılının ilk sınavı 12 ocak 2014 günü yapıldı. Bu sene MEB önceki senelere göre ehliyet sınav tarihlerini artırmış durumdadır. nbsp;
12 Ocak 2014 Ehliyet Sınav Sonuçları 22 Ocak Çarşamba günü nbsp;Açıklanacaktır. nbsp; 12 Ocak 2014 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak soru cevap aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz... Direksiyon eğitimi sınıvına girecek adaylar, değerlendirme kriterleri arasında ilk kez yer alan ''aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme'' yeteneklerine göre de değerlendirilecek. Sınav esnasında adaylar iki bölümde belirlenen kriterlere göre değerlendirilecek. Birinci bölümde emniyet kemerini takma, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etme, aracı çalıştırma, emniyetli ve rahat kalkış yapma, hız kurallarına uyma, şerit izleme, direksiyon hakimiyeti, vites değiştirme becerisi, trafik ışık ve işaretlerine dikkat etme gibi konular yer alıyor. Bu bölümü hiç hatasız geçen aday, ikinci bölümedeki kriterlere göre değerlendirilecek. Buradaki kurallara göre ise iki hata yapan sürücü adayı elenecek.


12 OCAK EHLİYET SINAV SONUÇLARI nbsp;


12 OCAK EHYİLET SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN


SON EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLAR

TÜM EHLİYET SINAVLARININ SORULARI İÇİN TIKLAYIN


Yeni sürücü belgeleri
Bakan Güler, sürücü belgelerinin de şekil, içerik ve güvenlik unsurları açısından AB kriterlerine uygun hale getirildiğini anlattı. Sürücü belgelerinin tek merkezden basımı için Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü tesislerinde bir baskı merkezi oluşturulduğunu dile getiren Güler, "Bastırılan hüviyetler, aynı zamanda barkod niteliği de taşıyacak, bunlarda çip yok, barkod var. Bunlar kimliklendirilerek şahısların adreslerine gönderilecek" diye konuştu. nbsp;


"Emniyet kendi alanı içine çekilsin gayreti içindeyiz"
Güler, uzun süredir bürokrasideki iş ve işlemlerin azaltılması ve bununla ilgili mevzuatın düzeltilmesi çalışmalarının yapıldığını bildirdi.


Pasaport verme işleminin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceğini, bununla ilgili tesislerin hazırlandığını ifade eden Bakan Güler, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir idari düzenlemeyle pasaportların verilmesini de Nufüs ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne vermiş olacağız. 2014'te başlayabileceğimizi umuyorum" dedi.


Yeni ehliyet alacaklar artık "ASBİS" adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılması yönündeki proje kapsamında sürücü sertifikalarını artık Türkiye'deki istedikleri herhangi bir ilden alabilecekler.


Daha önceki uygulamada vatandaşlar sürücü sertifikaları ile gittikleri sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyordu. Bu uygulama uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyordu.


Yeni ehliyetler alacaklar için artık randevu almak için günlerce beklemek ya da uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacaklar. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre "ASBIS" adı verilen araç ve sürücü belgesi işlemlerinin online ortamda yapılmasını sağlayan proje kapsamında artık sürücüler sertifikalarını istedikleri ilçe yada İl emniyet Müdürlüğünden alabilecekler. Yani artık İstanbul'dan sürücü sertifikası alan bir kişi isterse Ankara'dan ehliyetini alabilecek.


Daha önceki uygulamada Sürücü belgelerinden sürücü sertifikası alan vatandaşlar, sürücü kursunun bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğüne başvurması gerekiyordu. Bu da nüfusun ve sürücü kurslarının yoğun olduğu bölgelerde aşırı yoğunluğa sebep oluyordu. Vatandaşlar emniyet müdürlüklerinden ehliyetlerini teslim almak için günlerce randevu almaya çalışıyor yada uzun kuyruklarda bekliyorlardı.


SON EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLAR

TÜM EHLİYET SINAVLARININ SORULARI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...