Zelenskiy'den Putin'e 'ziyaret' misillemesi: Cephe hattından paylaştığı fotoğraflarla duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenskiy'den Putin'e 'ziyaret' misillemesi: Cephe hattından paylaştığı fotoğraflarla duyurdu

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında bir yıl geride kalırken, bölgeden gelen son haberler dünyayı korku içerisinde bırakıyor. Rusya, saldırılarına son sürat devam ederken, Ukrayna ise topraklarını korumak için karşı saldırılar gerçekleştiriyor. Vladimir Zelenskiy, son hamlesini Telegram hesabından duyurdu, ön cephedeki askerlerle bir araya geldi.

2022'nin Şubat ayında Rus lider Vladimir Putin'in verdiği askeri harekat emri ile başlayan Rusya-Ukrayna savaşında bilanço artmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın göç etmesine ve hayatını kaybetmesine neden olan savaşta Rusya, Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve 'son kale' olarak gördüğüü Bahmut için tüm gücünü seferber etmiş durumda.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerinin 24 saat içerisinde 4 füze ve 24 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtti ve açıkamasında, "Bahmut ve Avdiyivka yönünde şiddetli çatışmalar sürüyor. (Rus güçleri) Önemli ölçüde silah ve askeri güç kaybına rağmen bölgeyi ele geçirmeye çalışmaktan vazgeçmiyor" ifadesine yer verildi. Putin'in geçtiğimiz günlerde tartışılan Mariupol ziyaretinin ardından gelen bu açıklamadan sonra, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'den de önemli bir hamle geldi.

Zelenskiy'den Putin'e 'ziyaret' misillemesi: Cephe hattından paylaştığı fotoğraflarla duyurdu

ZELENSKİ ÖN CEPHEDE

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ukrayna lideri Zelenskiy, savaşın en yoğun yaşandığı bölge olan Bahmut yakınlarındaki cephelere gitti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, ülkesinin Donetsk bölgesindeki Bahmut yönünde ön cephedeki Ukraynalı askerlerle bir araya geldiğini belirtti.

Ön cephedeki askerlere 'devlet nişanı' takdim ettiğini aktaran Zelenskiy, "Bugün burada bulunmaktan ve kahramanlarımızı ödüllendirmekten onur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Bahmut'u 20 Aralık 2022'de ziyaret etmişti.

PUTİN'DEN TARTIŞMALI ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'a bağlı Sivastopol bölgesinin ardından Rus işgali altındaki Donbass bölgesinde yer alan Mariupol'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Rus işgali altındaki bölgeleri ilk kez ziyaret eden Putin’in helikopterle Mariupol'e geldiği ifade edilmiş ve Putin'in bölgede araçla gezerek vatandaşlarla sohbet ettiği belirtilmişti.

İhlas Haber Ajansı'nın Rus basınına dayandırdığı haberinde, Putin’in Rus ordusu tarafından inşa edilen yeni bir yerleşim bölgesi olan Nevsky semtinde bir aileyi evlerinde ziyaret ettiği belirtilerek, "Devlet Başkanı yat kulübü, tiyatro binası ve şehrin unutulmaz yerlerinin bulunduğu Mariupol sahil şeridini de inceledi" denildi. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...