Zelenskiy'den 'Putin saklanıyor' iddiası: Moskova'da olmadığından eminim!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenskiy'den 'Putin saklanıyor' iddiası: Moskova'da olmadığından eminim!

DÜNYA Haberleri

Rusya'da 'Wagner' isyanı, Yevgeni Prigojin ve Vladimir Putin'in uzlaşmaya varması ile sona erdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ise yaşananlara ilişkin açıklamasında Rusya lideri Vlodimir Puti'in işaret ederek "Kremlin'deki adam belli ki çok korkuyor ve muhtemelen bir yerde saklanıyor, Moskova'da olmadığından eminim" dedi.

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in ayaklanması, Wagner lideri Prigojin ve Putin'in masaya oturup uzlaşması ile sona erdi.

Moskova’ya doğru ilerlerken Wagner birliklerinin üslerine geri dönmeye başladığı duyuruldu.

Moskova'da krizin yerinin sessizlik alırken, Ukrayna lideri Zelenskiy, yaşanaları 'kaos' olarak nitelendirip, Putin'i suçladı.

'RUSYA LİDERİ HİÇBİR ŞEYİ KONTROL EDEMİYOR'

"Bugün kesinlikle sessizliğin olmaması gereken bir gün. Kesinlikle liderliğe ihtiyacımız var. Bugün dünya gördü ki Rusya'nın liderleri hiçbir şeyi kontrol edemiyorlar." diyen Zelenskiy, "Tam bir kaos. Öngörülebilirliğin tamamen yok olduğu ve silahlarla dolu olan Rusya topraklarında oluyor tüm bunlar." diye konuştu.

WAGNER ÜZERİNDEN AVRUPA'YA MESAJ

Rus haydutları, paralı askerleri ve oligarklarının Rus şehirlerini ele geçirmenin ne kadar kolay olduğunu gördü diyen Zelenskiy, Batılı ortakları Ukrayna'yı desteklemeye ve silahlarla "Avrupa'yı korumaya" yardım etmeye çağırdı.

'MUHTEMELEN SAKLANIYOR'

Zelenskiy, Ukraynacadan Rusçaya geçerek şöyle dedi:

"Kremlin'deki adam belli ki çok korkuyor ve muhtemelen bir yere saklanıyor, kendini göstermiyor. Artık Moskova'da olmadığından eminim. Neden korktuğunu biliyor, çünkü bu tehdidi kendisi yaptı. Tüm kötülükler, tüm kayıplar, tüm nefret... Onu yayan kendisi."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...