Zelenskiy'den, NATO çıkışı: Dürüst olun!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Zelenskiy'den, NATO çıkışı: Dürüst olun!

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya'da düzenlenen 58'inci Münih Güvenlik Konferansı 2. gününde devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna krizi konusunda diplomasiyi işaret ederken NATO'ya çıkışarak, "Ukrayna’yı isteyip istemediğiniz konusunda dürüst olun." dedi.

Almanya'da düzenlenen 58'inci Münih Güvenlik Konferansı 2. gününde devam ediyor. Konferansın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi yer alıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy konferansta konuşma yaptı. 

"İŞGAL EDİLEN YERLER BARIŞÇIL YOLLARLA UKRAYNA'YA GERİ DÖNECEK"

"Dünyanın ve Avrupa’nın güvenlik mimarisi neredeyse yok olmak üzere. Dostlarımız yanımızda olsun ya da olmasın ülkemizi savunacağız." diyen Zelenskiy, "Kırım ve Donbas'ta işgal edilen yerler barışçıl yollarla Ukrayna'ya geri dönecek." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Önümüzdeki günlerde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin yanı sıra Avrupa, Almanya, ve Türkiye’nin katılımı ile bir zirve düzenlenmesini öneriyorum." dedi.

"BOMBALAMALARDAN SONRA GELEN YAPTIRIM ÇOK GEÇ OLUR"

Zelenskiy, "NATO ülkeleri, Ukrayna'nın üyeliğini gerçekten isteyip istemedikleri konusunda dürüst olmalı." diyerek "Müttefikler için bombalamalar başladıktan sonra yaptırım uygulamak çok geç olur." değerlendirmesini yaptı ve sözlerine şunları ekledi:

"Panik içinde değiliz. Ukrayna sekiz yıldır bir kalkan oldu ve dünyanın en büyük ordularından birini geri tutuyor. "ABD'nin istihbaratına minnetterarız ancak benim güvendiğim Ukrayna'nın istihbaratı." 

"DİYALOĞA HAZIRIZ" MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya ile herhangi bir platformda diyaloğa hazırız" mesajını verdi ve "ben Münih'teyken Ukrayna emin ellerde." dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...