Zelenskiy'den cesaret madalyası almıştı! "Kiev'in koruyucusu" öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Zelenskiy'den cesaret madalyası almıştı! "Kiev'in koruyucusu" öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / NTV

Kiev'in koruyucusu olarak ünlenen ve ülkenin en iyi pilotlarından biri olan Anton Lystopad'ın, Rusya’nın saldırıları sonucunda hayatını kaybettiği açıklandı. 2019 yılında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri'nin en iyi pilotu unvanını alan Anton Lystopad, Zelenskiy’den cesaret madalyası ödülü almıştı.

Ukrayna'nın en iyi hava kuvvetleri pilotlarından birinin Rusya'nın saldırı sonucunda öldüğü duyuruldu. Rusya'nın savaşın ilk zamanlarında Ukrayna'nın başkentindeki ilerleyişinin durmasındaki katkılarından dolayı Anton Lystopad adlı pilot Kiev'in koruyucusu olarak ünlenmişti. 

ÖLÜM HABERİNİ LİSESİ DUYURDU

Ayrıca, 2019 yılında Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin en iyi pilotu unvanını alan Lystopad'ın ölüm haberi 2005 ile 2008 yılları arasında öğrencisi olduğu Ivano Fizik ve Teknik Lisesi yönetimi tarafından duyuruldu.

UKRAYNA'YI SAVUNURKEN ÖLDÜ

Lise tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, “İvano Fizik ve Teknik Lisesi  mezunu Anton Lystopad, Ukrayna’yı savunurken öldü. Milyonlarca Ukraynalı, Bağımsızlığın 30. Yıldönümü Günü’nde, Khreshchatyk üzerindeki savaş uçaklarının gösterisini zevk ve gururla izledi. Anton'umuz bu uçakların lideriydi. İnatla hayalinin peşinden gitti: pilot olmak, gökyüzünde bir kuş gibi uçmak ve dünyanın güzelliğini bir kartal gözüyle seyretmek" denildi.

Zelenskiy'den cesaret madalyası almıştı!

CESARET NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Lystopad, ölümünden birkaç gün önce, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy  tarafından prestijli bir ödül olan Cesaret Nişanı ile ödüllendirilmişti.Diğer taraftan, Ukraynalı haber sitesi Ukrinform, 2013'ten 2018'e kadar Lystopad’ın Ivan Kozhedub Ulusal Hava Kuvvetleri Üniversitesi'nde okuduğunu ve buradaki en yüksek rütbeli savaş pilotu olduğunu bildirdi.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Moskova'nın Washington tarafından tedarik edilen HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemleri) nedeniyle Ukrayna'ya karşı savaşta hava üstünlüğü elde etmek için mücadele ettiğini duyurdu. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmaların yoğunlaştığı Donetsk bölgesinde üç gün içinde üçüncü bir Rus helikopterinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...