Zelenskiy'den Batılı ülkelere çağrı: Rus petrolü almayın

Düzenleyen:
Zelenskiy'den Batılı ülkelere çağrı: Rus petrolü almayın

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Moskova'ya yönelik yeni yaptırımların gelmesini istedi. Rus petrolünü almayı durdurun çağrısı yapan Zelenski, savaş uçağı yardımı talep etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. günündeyken Rusya hem havadan hem de karadan saldırılarına devam ediyor. 1 milyonu aşkın Ukraynalının komşu ülkelere göç ettiği savaşta yüzlerce sivil ölmüş, bini aşkın Ukraynalı hayatını kaybetmişti. Rus birliklerinden ise 11 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Müzakerelerin ve ateşkesin çözüm olmadığı savaşta Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın işgaline karşı çağrıda bulundu. Zelenski Batılı ülkelere seslenerek Rusya'dan petrol alımını durdurmalarını istedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Avrupa'nın kaderini Ukraynalıların direnişi belirleyecek" dedi ve Batılı ülkelerden savaş uçağı yardımı talep etti. Yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını isteyen Zelenski Rusya'ya ithalat ve ihracatın durdurulması çağrısı da yaptı.

'YENİ YAPTIRIMLAR UYGULANMASI GEREKİR'

Ukrayna lideri Zelenskiy"İşgal devam ediyorsa ve Rusya Ukrayna’ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa o halde yeni yaptırımlar uygulanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Zelenskiy'den Batılı ülkelere çağrı: Rus petrolü almayınUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Avrupa'ya 'Rus petrolü almayın' çağrısı yaparak Ukrayna için savaş uçağı talep etti.

PETROL FİYATLARI UÇTU

Haftayı 110 doların üzerinde tamamlayan brent petrol, bu sabah 30 dolar birden arttı ve 14 yılın zirvesine tırmandı.

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 129,85 dolardan işlem görüyor.Cuma günü 118,98 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 118,11 seviyesinde tamamladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...