Zelenskiy'den AP'de ayakta alkışlandı: Yanımızda olduğunuzu kanıtlayın

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenskiy'den AP'de ayakta alkışlandı: Yanımızda olduğunuzu kanıtlayın

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus füzelerine, uçaklarına ve helikopterlerine gökyüzünün kapatılmasını istedi. Avrupa Parlamentosu'na da video konferans ile katılan Zelenskiy ayakta alkışlandı. Zelenskiy 'Yanımızda olduğunuzu kanıtlayın' diye seslendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı." dedi. Avrupa Parlamentosu'na da video konferans ile katılan Zelenskiy ülkemde insanlar ölüyor dedi ve ve Avrupa Parlamentosu'na 'Yanımızda olduğumuzu kanıtlayın' dedi 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları altıncı gününde devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus füzeleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da çatışmaların sürdüğünü belirterek, "Füzelerle, bombalarla, toplarla silahlanan kötülük derhal durdurulmalı, ekonomik olarak mahvedilmeli." dedi.

Zelenskiy, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı." dedi.

"HARKOV'A ACIMASIZCA SALDIRDILAR"

Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Harkov'a saldırarak savaş suçu işlediğini ve bu nedenle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) üyesi olmaması gerektiğini savunarak, "Rus kuvvetleri bugün Harkov'a acımasızca saldırdılar. Bu açıkça savaş suçudur. Sivillere karşı savaş suçu işleyen bir devlet BMKG üyesi olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Harkov bombardımanının ardından Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için uçuşa yasak bölge ilan edilmesi seçeneğinin düşünülmesi gerektiğini ifade etmişti.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA AYAKTA ALKIŞLANDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodmir Zelenskiy Avrupa Partlamentoru'na seslendi.

Zelenskiy’nin açıklamaları şu şekilde: Avrupa’ya girmek istediğimizi çok dile getirdik. Artık sıra sizde siz Ukrayna’yı seçmelisiniz. Sürekli çatışmalar altondayız. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor. Avrupa değerleri için canımızı feda ediyoruz. Biz vatanımız ve özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Kimse bizim özgülüğümüzü engellemeye çalışamaz, bizler güçlüyüz, biz Ukrayna halkıyız. Çocuklarımızın yaşadığını görmek istiyoruz. Daha dün 16 çocuk hayatını kaybetti. Ama Başkan Putin yine aynı neyi söyleyecek, yine askeri mevzileri vuruyoruz diyecek. Hangi askeri hedeflerden bahsedeceksiniz.

Avrupa Birliğine girersek Avrupa güçlenecektir. Bu mücadelenin sonunda ışık akranlığa galip gelecek.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...