Zelenskiy: Askerlerimiz Herson'a girmek üzere

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenskiy: Askerlerimiz Herson'a girmek üzere

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından açıklamalarda bulundu. Zelenskiy "Bugün tarihi bir gün. Herson'a dönüyoruz. Şu an itibariyle askeri güçlerimiz şehre yaklaşmak üzere" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir gelişme yaşandı. Rus ordusu, Ukrayna'nın güneyinde yer alan Herson bölgesini terk etti. Rusya Savunma Bakanlığı, askerlerin Dinyeper Nehri'nin batısına çekildiğini duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı da "Herson Ukrayna kontrolüne geçti, birliklerimiz şehre girmeye başladı" açıklamasıyla bu durumu doğruladı.

"İŞGALCİLERİN İZLERİ SİLİNİYOR"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Zelenskiy "Bugün tarihi bir gün. Herson'a dönüyoruz. Şu an itibariyle askeri güçlerimiz şehre yaklaşmak üzere. Ancak özel birimler zaten şehirde. Herson halkı bizi bekliyordu, Ukrayna'dan asla vazgeçmediler. Şehir henüz düşmandan tamamen arındırılmamışken bile, halk sokaklardan ve binalardan Rus sembollerini, işgalcilerin bütün izlerini siliyor. Her bir askerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"HERSON, RUSYA'NIN PARÇASI"

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Herson'un referandumla ilhak edildiğini ve Rusya anayasasında resmiyet kazandığını söylemişti. Peskov "Herson, Rusya Federasyonu’nun parçası. Bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...