Zelenskiy son 8 yıldaki acı bilançoyu açıkladı! 'Savaş 24 Şubat'ta başlamadı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenskiy son 8 yıldaki acı bilançoyu açıkladı! 'Savaş 24 Şubat'ta başlamadı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordsunun 2014’ten beri Ukrayna’ya saldırdığını ifade etti ve son sekiz yılda Rusya'nın saldırıları nedeniyle 14 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun 2014'ten beri Ukrayna'ya saldırdığını ifade etti. Son 8 yıldaki acı bilançoyu da açıklayan Zelenskiy Rusya’nın saldırıları nedeniyle, 14 bin Ukraynalının hayatını kaybettiğini belirtti

“KORKUNÇ VE SONU GELMEYEN SAVAŞ BAŞLATTILAR”

Rusların, Kırım'ı ele geçirerek büyük bir askeri üsse dönüştürdüğünü, Karadeniz ve Azak'ı dünyanın en tehlikeli denizleri haline getirdiklerini vurgulayan Zelenskiy, "Bizim Donbas'ımızda korkunç ve sonu gelmeyen savaş başlattılar. 8 yıl boyunca insanlarımızı öldürdüler. Bu süre zarfında 14 bin insan öldü." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, dünyanın Ukrayna'ya yapılanlara sessiz kalması nedeniyle Rusya'nın kapsamlı savaş başlatma kararı aldığını kaydetti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...