Zelenskiy, Kırım'ı işaret etti: Orayı almadan bu savaş bitmez

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenskiy, Kırım'ı işaret etti: Orayı almadan bu savaş bitmez

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, nihai hedefinin, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı kurtarmak olduğunu açıkladı. Zelenskiy "Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz" dedi. Ukraynalı lider, Putin'in de kendi ülkesinde kontrolü kaybettiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, CNN'e röportaj verdi. Zelenskiy, Ukrayna'nın güney ve doğusundaki topraklarını yeniden ele geçirmeye çalıştıklarını ve en son hedeflerinin de 2014'te Rusya tarafından ilhak edilen "Kırım'ı kurtarmak" olduğunu belirtti.

Volodimir Zelenskiy "Ukrayna'yı Kırım olmadan düşünemiyoruz. Kırım, Rus işgali altındayken bunun tek bir anlamı var; savaş henüz bitmedi" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı, Kırım olmadan barışın sağlanabileceği herhangi bir senaryonun mümkün olup olmadığına ilişkin soruya "O zaman zafer olmayacak" cevabını verdi.

"PUTİN KONTROLÜ KAYBETTİ"

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in silahlı Wagner isyanına tepkisinin "zayıf" olduğunu ve kendi halkının kontrolünü kaybettiğini iddia etti.

KIRIM 2014'DE İLHAK EDİLMİŞTİ

Rusya, Ukrayna ile üzerinde anlaşmazlığa düştüğü Kırım'ı 2014'te ilhak etmişti. Kırım'ın Rus topraklarına dahil edilmesinde görevlendirilen Wagner, dünya çapında adını bu adımıyla duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...