Zelenksiy: Tahliyeler için Türkiye ile görüşüyoruz

Zelenksiy: Tahliyeler için Türkiye ile görüşüyoruz

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy insani durumun kritik aşamaya geldiği Mariupol’de sivillerin ve yaralı askerlerin tahliyesi için insani koridorun açılması konusunda Türkiye ile görüşerek arabulucu olmasını istedi.

Rusya’nın Ukraya topraklarını işgal girişimi bir ayı aşarken her iki tarafta da kayıplar günden güne artıyor. Stratejik konumuyla öne çıkan Mariupol’deki durumda kritik seviyede. Rusya’nın savaşın ilk zamanlarından itibaren saldırdığı şehirde sivil ve asker yaralılar ile ölülerin tahliyesi için insani koridor açılması gerektiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, insani durumun krtik olduğunun altını çizerek koridor açılmasında arabulucu olması için Türkiye ile görüştüklerini açıkladı.

Zelenksiy: Tahliyeler için Türkiye ile görüşüyoruz

UKRAYNA TÜRKİYE’NİN ARABULUCU OLMASINI İSTİYOR

Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, Donetsk, Luhansk ve Zaporojiya bölgelerinde bugün insani yardım koridorlarının açıldığını belirtti. Sivili tahliyelerin devam ettiğini belirten Zelenskiy, özellikle insani durumun kritik aşamaya geldiği Mariupol’den yaralıları ve ölenleri çıkarmak için ayrı bir görüşme gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı. Zelenskiy, “Bizim askerlerimiz ve sivillerimiz hepsi. Bu konuda Türkiye'nin arabulucu olması için görüşüyoruz." dedi.

Zelenksiy: Tahliyeler için Türkiye ile görüşüyoruz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...