Zaharova'dan 'tahıl' açıklaması: Sadece 62 gemiden 10'u fakire

Düzenleyen:
Zaharova'dan 'tahıl' açıklaması: Sadece 62 gemiden 10'u fakire

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, 1-31 Ağustos arasında toplam 62 geminin Ukrayna limanlarından hareket ettiğini ve bunlardan 7'sinin Afrika ülkelerine, 3'ünün Yemen ve Lübnan'a, kalan gemilerin ise Avrupa'ya tahıl taşıdığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sputnik radyosuna verdiği demeçte 'gıda anlaşması' çerçevesinde tarım ürünlerini taşıyan kuru yük gemilerinin çoğunun ihtiyacı olan ülkelere değil, Avrupa’ya gittiğini ve bunun alaycı olduğunu ifade etti.

"ALAYCI VE BANAL"

1-31 Ağustos arasında gemilerin 1,5 milyon ton tahıl taşıdığını ifade eden Zaharova "Afrika ülkelerine yedi gemi gitti. Etiyopya ve Sudan’a bir tane, Mısır’a dört gemi ulaştı. Yemen, Lübnan ve İsrail’e ise daha önce dört gemi hareket etmişti. Türkiye’ye giden gemiler de var. Toplam 62 gemi vardı, geriye kalan gemiler nereye gitti? Ben size söyleyeyim, Avrupa’ya. İşte, her şey bu kadar basit, alaycı ve banal" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...