Yunanistan'ın uykuları kaçtı: Mısır ihanet eder mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'ın uykuları kaçtı: Mısır ihanet eder mi?

DÜNYA Haberleri

Yunanistan’ın gündeminde yine Türkiye var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin el sıkışması Yunan basınında gündemini meşgul etmeye başladı. Yunan gazetesi Ta Nea, "Mısır, Yunanistan'a ihanet edebilir mi?" sorusunu sordu.

Türkiye’nin önce Libya ile ikili anlaşması ardından Mısır ile ilişkileri geliştirmeye yeşil ışık yakması Yunanistan’ı rahatsız etti. 'El sıkışma ateş yaktı' diyerek durumu inceleyen Yunan basını, "Mısır, Yunanistan'a ihanet edebilir mi?" sorusuna cevap aradı. 

‘YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYOR’ 

Yunanistan’da Libya'nın ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasının yankıları sürerken ardından Cumhurbaşkan Erdoğan'ın Mısır'la attığı diplomatik adım meşgul etmeye başladı. Yunan basınında yer alan haberlerde "Türkiye, Mısır'da yeni bir başlangıç yapıyor" dedi.

Yunan gazetesi Ta Nea, "Mısır, Yunanistan'a ihanet edebilir mi?" sorusunu sordu. Yapılan analizde, iki ülke arasında ilişkilerin böyle kalmayacağı önünde sonunda jeopolitik ve ekonomik olarak bir adım atacaktır denildi. 

İYİ İLİŞKİLER BAŞLIYOR

Kathimerini, 'Erdoğan: Mısır'la İlişki kurma süreci başlıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.  Haberde 'Türkiye cumhurbaşkanı, iki ülke bakanlarının bir araya geleceğini ve görüşmelerin gelişeceğini belirtti' denildi. Ege ve Akdeniz'deki gerilimi sürekli artıran Atina adeta Mısır'a bakanlar düzeyinde çıkartma yapmıştı.

3 Yunan bakan Nikos Dendias, Nikos Panagiotopoulos ve Miltiadis Varvitsiotis'in Kahire'ye gitmiş ve Mısır ile bir dizi anlaşmaya imza atılmıştı. Türkiye'nin Libya mutabakatına yanıt olarak yorumlanan bu hamle sonrası Atina Mısır - Türkiye ilişkilerine kilitlenmiş durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...