Yunanistan'ın Türkiye endişesi bitmiyor! Miçotakis, bu defa da AB'ye şikayet etti

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Yunanistan'ın Türkiye endişesi bitmiyor! Miçotakis, bu defa da AB'ye şikayet etti

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Uluslarası platformlarda Türkiye’yi şikayet etmekten çekinmeyen Yunanistan bu defa da AB’de Türkiye lobisi yaptı. AB Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'ya giden Miçotakis, yine Türkiye'yi suçlamaya kalktı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ABD ziyaretindeki görüşmelerinin yankıları sürerken, Yunanistan bu seferde Türkiye’yi AB’ye şikayet etti. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, Brüksel'de iki günlük zirve kapsamında bir araya geldi. Zirvenin gündemini ise, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya yaptırımlar ve gıda güvenliği oluşturuyor.

YİNE TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, zirve öncesi yaptığı açıklamada, bir kez daha Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı. Miçotakis, "Avrupa Konseyi'ni, Türkiye'nin son dönemdeki yoğun provokasyonu ve Doğu Akdeniz'in istikrarı üzerindeki etkisi hakkında bilgilendireceğim." dedi.

Yunanistan Başbakanı, zorluklarla "güvenle ve kararlılıkla yüzleştikleri" şeklinde ifadeler kullandı.

’CAYDIRICILIĞA DAHA FAZLA YATIRIM YAPTIK’

Yunanistan'ın uluslararası hukuka sahip bir ülke olduğunu savunan Miçotakis, "Güçlü müttefiklerimiz var. Kimsenin egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza meydan okumasına izin vermemek için caydırıcılığa daha fazla yatırım yaptık." diye konuştu.

Yunanistan'daki askeri yatırımlarını artıran ABD, söz konusu ülkedeki parlamentoda onaylanan ABD ile Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması sayesinde 3'ü yeni olmak üzere 4 üsten faydalanabilecek.

ABD’YE F-16 LOBİSİ

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ABD ziyaretleri kapsamında ABD Kongresi’ne hitap etti. Provokasyon dolu konuşmasında Kıbrıs’taki Türk varlığını hiçe sayan sözler eden Miçotakis, Türkiye’nin Yunan hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek ABD’nin silah satışında bu durumu göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi. Miçotakis’in skandal dolu konuşması ABD kongre üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...