Yunanistan'ın ölüme ittiği 40 göçmeni Türkiye kurtardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'ın ölüme ittiği 40 göçmeni Türkiye kurtardı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 40 düzensiz göçmen, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında ölmek üzereyken kurtarıldı.

Yunanistan açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması nedeniyle 82 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği olayın yankıları sürerken, Yunanistan bir kez daha Ege'de göçmenleri ölüme itti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuşadası açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu sevk edildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği belirlenen 40 düzensiz göçmeni kurtardı.​​​​​​​

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.,

YUNANİSTAN'IN ÖLÜME İTTİĞİ GÖÇMENLERLE İLGİLİ SUÇ DOSYASI KABARIYOR

Öte yandan, insan hakları örgütleri, 82 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği, 500'e yakın kişinin kaybolduğu facianın "bağımsız ve tarafsız" şekilde soruşturulması için Yunan yönetimine çağrı yapıyor.

NE OLMUŞTU?

14 Haziran'da Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili mesafedeki uluslararası sularda düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuş, 82 kişi ölmüş, 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmişti. Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu.

Tanıklar, geminin Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle battığını ve yakınlardaki bir geminin sahil güvenlik ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldığını iddia etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...