Yunanistan'ı sarsan tren kazasının sebebini Miçotakis açıkladı: Trajik bir insan hatası

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'ı sarsan tren kazasının sebebini Miçotakis açıkladı: Trajik bir insan hatası

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın Larissa kentinde dün meydana gelen tren kazasında can kaybı 38'e yükseldi, yolcu treni ile yük treninin kafa kafaya çarpıştığı korkunç kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti. Kaza bölgesini ziyaret eden Başbakan Miçotakis ise kazanın 'insan hatası' kaynaklı olduğunu söyledi.

Yunanistan, dün feci bir tren kazası ile sarsıldı. Atina'dan Selanik'e giden yolcu treni, Larissa kentinde yük treni ile kafa kafaya çarpıştı. kazada yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu çarpışmanın şiddetiyle tamamen ezildi, üçüncü vagonu ise raydan çıktı. Kazada can kaybı 38'e yükselirken, yaralanan 72 kişiden 6’sının ise yoğun bakımda olduğu açıklandı. Kazanın ardından başkent Atina ve Selanik’te ise sokaklar karıştı.

Ülkeyi sarsan kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifasını sundu. Karamanlis, "Böylesi trajik bir olay gerçekleştiğinde hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" dedi. Karamanlis ayrıca devletin 'uzun süredir devam eden' hatalarının sorumluluğunu aldığını vurguladı. 

YUNANİSTAN'DA SOKAKLAR KARIŞTI

İstifanın yeterli olmadığını düşünen ve kazanın ihmalden kaynaklandığını savunan gruplar ise sokağa indi. Öğrenci gruplarının düzenlediği gösterilere, vatandaşların da katılım sağlaması ile göstericilerin sayısı kısa sürece binlere ulaştı. Atina’da parlamentonun önünde başlayan gösteriler, Omonia Meydanı’na kadar devam etti. Sadece yürüyüş ve sloganların atıldığı gösteriler, daha sonra polisle çatışmaya dönüştü. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Yunanistan'ı sarsan tren kazasının sebebini Miçotakis açıkladı: Trajik bir insan hatası

TREN KAZASI 'İNSAN HATASI' KAYNAKLI

Kaza bölgesini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, kazanın insan hatası kaynaklı olduğunu belirtti. Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis’in istifa kararının onurlu bir hareket olduğunu aktaran Miçotakis, Yunanistan Demiryolları Kurumu (OSE) ve bağlı kuruluşu ERGOSE'nin başkanlarının da istifalarını sunduğunu sözlerine ekledi.

Larissa’da hastanedeki yaralıları ziyaret ettiğini aktaran Miçotakis, hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar ile görüştüğünü ifade ederek, “Bana 'neden' diye sordular ve bana 'bir daha asla' dediler. Onlara dürüst bir cevap borçluyuz" dedi.

3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Kazanın ardından 1 Mart-3 Mart arasında Yunanistan’da tüm kamu binalarında bayraklar yarıya indirilirken, halka açık etkinlikler iptal edildi. Siyasi partiler de nisan ayında yapılması beklenen genel seçimler için kampanyalarını askıya aldı. (İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...