Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah mesaj

Düzenleyen:
Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah mesaj

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığının Kardak tepkisine Atina'dan küstah bir cevap geldi. Yunanistan'ın Kardak adaları üzerindeki egemenliğinin tartışmaya kapalı olduğunu öne süren Atina yönetimi, Türkiye'nin sözlerini tartması gerektiğini savundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Kardak ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. 

Atina yönetimi, Yunanistan'ın Kardak adaları üzerindeki egemenliğinin tartışmaya kapalı olduğunu savundu. Daha da küstahlaşan Yunan makamları ayrıca Türkiye'nin sözlerini tartması gerektiğini öne sürdü.

Bakanlık açıklamasında, "Türkiye, kendi etrafındaki bazı bölgelerde yaptığı gibi, herhangi bir sonuçla karşılaşmadan uluslararası hukuku ihlal edebileceğini düşünüyorsa, hata yapıyor. Ankara'ya sözlerini tartmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan'ın Kardak bölgesini ve Ege'deki bazı adacıkları Avrupa Birliği'nin (AB) "Natura 2000 çevre programına dahil ettiğine" ilişkin soruya yazılı cevap vermişti.

Aksoy, "Kardak kayalıklarının, Türkiye'nin egemenliği altında olduğuna dair herhangi bir şüphe bulunmadığını" söyleyerek, "Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde oluşturması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimizi hatırlatırız" ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...