Yunanistan'dan sınırda yeni hamle: Çelik duvarı 80 km. daha uzatacak

Düzenleyen:
Yunanistan'dan sınırda yeni hamle: Çelik duvarı 80 km. daha uzatacak

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD ziyaretinden sonra Türkiye ile ilişkilerdeki artan gerginlik sınırlara yansıdı. Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis duvarları 80 km. daha uzatılacağını duyurdu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ABD ziyaretinde Türkiye’ye F-16 satışı yapılmaması konusunda lobi yapmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Benim için artık öyle birisi yok” ifadelerini kullanmın Türk-Yunan ilşkilerinin normalleşme sürecinin de askıya alındığını söylemişti.

Yunanistan ile artan gerginlik sonrası Atine yönetimi sınır duvarları konusunda harekete geçti. Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis 2020 yılındaki gibi göçmen gelmesine karşılık duvarların 80 km. daha uzatılacağını duyurdu.

ATİNA’DAN SINIRDA DUVAR HAMLESİ

Yunanistan’ın ülkesindeki ABD üslerini arttırma kararı sonrasında yaşanan gerginlik nedeniyle Atina yönetimi harekete geçti Yunanistan Göç Bakanı Notis Miterakis bir televizyon kanalına verdiği röportajda Türkiye sınırındaki halihazırda 35 km. olan çelik beton duvarın 80 km. uzatacaklarını duyurdu.

2020’DE GÖÇMENLERİN SINIRA AKIN ETMESİ HATIRLATILDI

Göçmenlerin sınırı yürüyerek geçmesini önlemek için böyle bir hamle yaptıklarını söyleyen Miterakis ayrıca Dedeağaçta güvenliğin arttırılacağını duyurdu. 2020’deki Yunanistan sınırına akın eden göçmenler hatırlatarak bunun bir daha yaşanmaması için böyle bir adımın atıldığı ifade edildi.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...