Yunanistan'dan savaş uçaklarına milyon euroluk bütçe!

Yunanistan'dan savaş uçaklarına milyon euroluk bütçe!

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da yayın yapan Proto Thema gazetesi, 5 savaş uçağının yenilenmesi için 500 milyon euroluk bütçeyi onayladığını duyurdu.

Proto Thema gazetesinin haberine göre hükümet 35 yıllık maksimum 5 adet anti-denizaltı savaş uçağının yenilenmesi için 500 milyon euro'luk bütçeyi onayladı. İlgili sözleşme 15 Mart tarihinde imzalandı. Söz konusu harcamanın Yunanistan Hükümet Dışişleri ve Savunma Konseyi (KESYA) tarafından Başbakan Aleksis Tsipras ve Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un da ortak kararıyla onaylandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise çalışmaların Yunan sanayisi tarafından Yunanistan'da yapılacağına dikkat çekilirken, mevcut uçakların yenilenmesinin yeni uçak tedarikine kıyasla ülke için daha çıkarlı olduğuna vurgu yapılıyor. Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı tarafından Proto Thema gazetesinin haberine cevaben yapılan açıklamada "Bu uçaklar aralarında ABD, Almanya, Kanada, Japonya, Norveç, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda ve Brezilya gibi ülkeler tarafından kullanılıyor. Tüm bu ülkeler bu uçakları yenileyerek güçlerinde tutmaya devam ediyor. Yenileme çözümü, yeni uçak tedarikinden birçok nedenden dolayı daha çıkarlıdır. Uçakların yaşam süresi 20 yıllığına uzatılmaktadır ve bu tip uçaklar için yedek parçaya, eğitimli personele ve örgütlü destek birimine sahibiz" denildi. (Kaynak: Proto Thema ve Azınlıkça)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...