Yunanistan'daki göçmen faciasında kan donduran iddia: Ambarda 100 çocuk vardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'daki göçmen faciasında kan donduran iddia: Ambarda 100 çocuk vardı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da yılın en büyük göçmen faciası yaşandı. Mora Yarımadası açıklarında, göçmenleri taşıyan balıkçı teknesinin alabora olması sonucu 79 kişi hayatını kaybetti. Kayıp göçmenler aranırken, faciaya ilişkin kan donduran bir iddia ortaya atıldı. Alabora olan teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk bulunduğu iddia edildi.

Mora Yarımadası'nda Navarin açıklarında, 700'e yakın düzensiz göçmeni taşıyan balıkçı teknesi, alabora oldu. Yunanistan'da yılın en ölümcül göçmen faciası olarak görülen ve uluslararası sularda meydana gelen olayda 79 kişi hayatını kaybetti.

Yüzlerce yaralının tedavisi sürerken, olaya ilişkin kan donduran bir iddia ortaya atıldı. Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu, alabora olan teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kaldığını iddia etti.

İddialar görgü tanıklarının ifadelerine dayandırılırken, Yunan basınında da kurtarılan bir göçmen, teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk olduğunu söyledi.

Yunanistan'daki göçmen faciasında kan donduran iddia: Ambarda 100 çocuk vardı

ÇİPRAS AB'Yİ HEDEF ALDI: GÖÇ POLİTİKANIZ AKDENİZİ MEZARLIĞA ÇEVİRDİ

Yunanistan Radikal Sol İttifak (SYRİZA) Lideri Aleksis Çipras, olayla ilgili bilgi almak için gittiği Kalamata'da, faciadan Avrupa Birliği'nin (AB) göç politikalarının sorumlu olduğunu söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çipras, "Avrupa'nın yıllardır izlediği göç politikasında çok büyük siyasi sorumluluklar var. Akdeniz'i büyük bir mezarlığa çeviren bir göç politikası. Bu politikanın değişmesi gerekiyor." dedi.

'İnsan hayatının korunması, sınırların korunmasından daha önemli!' diyen Çipras, "Yetkililer, batmaya hazır bir tekne gördüklerinde, onu kurtarmak yerine rotasına devam etme izni veren protokoller nelerdir?" şeklindeki soruların cevaplanması gerektiğini vurguladı.

GÖÇMENLERİN UYRUKLARI BELLİ OLDU

Yunan Sahil Güvenliği kurtarılan göçmenlerin 47'sinin Suriye, 43'ünün Mısır, 12'sinin Pakistan ve 2'sinin Filistin vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Yunanistan'daki göçmen faciasında kan donduran iddia: Ambarda 100 çocuk vardı

Libya’nın doğusundaki Tobruk bölgesinden İtalya’ya gitmeye çalışan teknede, sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre yaklaşık 700 kişi bulunuyor. Öte yandan kayıplar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

YUNANİSTAN'DA 3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

Yunanistan'da göçmen teknesi faciasının ardından 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...