Yunanistan'da Zafer Bayramı rahatsızlığı: NATO'ya kutlama tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan'da Zafer Bayramı rahatsızlığı: NATO'ya kutlama tepkisi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunanistan, NATO'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı için mesaj paylaşmasından rahatsız oldu. Yunanistan tarafından NATO'ya iletilen tepki metninde “Türkiye silahlı kuvvetlerinin, bir NATO müttefikine karşı elde ettiği zaferi kutlamak kabul edilemez” ifadesine yer verildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gelişme gösteren ilişkiler, Yunan tarafının NATO’dan yapılan 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamasına gösterdiği tepki, iki ülke arasında kat edilmesi gereken uzun bir mesafe olduğunu ortaya koydu.  

Türkiye’nin önemli bir parçası olduğu NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla dün Türkiye'yi kutladı. Eski adı Twitter olan X’ten paylaşımda bulunan LANDCOM, geçen yıl da benzer bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamış fakat Yunanistan'ın itirazı üzerine sosyal medyadaki kutlama mesajını silmiş ve 1 Eylül’de tekrar paylaşmıştı.

LANDCOM, geçen yıl gelen tepkilerden ders çıkararak bu yıl Türkçe olarak “Zafer Bayramınız kutlu olsun” ifadesine yer verdi.

Yunanistan'da Zafer Bayramı rahatsızlığı: NATO'ya kutlama tepkisi

ATİNA'DA 30 AĞUSTOS RAHATSIZLIĞI

Ancak Yunan basınına yansıyan bazı haberler, Atina yönetiminin NATO şemsiyesi altında çok sayıda operasyona katılan Türkiye’nin bağımsızlığına giden kutlama mesajına tepki gösterdiğini ortaya çıkardı. Basına konuşan Yunan diplomatik kaynaklar, Atina’nın engelleme girişiminde bulunduğunu aktardı.

Yunanistan’ın Daimi NATO Temsilcisi’nin harekete geçtiği ve NATO Genel Sekreterliği’ne yazılı bir uyarıda bulunduğu açıklandı. Yazılı metinde NATO’nun Türkiye tarafından Yunanistan’ın Anadolu’daki işgal güçlerinin hezimete uğratıldığı tarihin anması olan Zafer Bayramı’nı kutlamasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. Metinde, “Türkiye silahlı kuvvetlerinin, bir NATO müttefikine karşı elde ettiği zaferi kutlamak kabul edilemez” yorumu yapıldı.

Yunanistan tarafından yapılan itiraza sosyal medyadan tepki gösteren kullanıcılar, ‘’Yunanistan’ın Anadolu’da ne işi vardı?’’ sorusunu yönelttiler.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...