Yunanistan'da 'Filistin' paniği! İstihbarat teşkilatı alarma geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yunanistan'da 'Filistin' paniği! İstihbarat teşkilatı alarma geçti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Filistin çatışmasının ardından Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) ve terörle mücadele birimlerinin alarma geçtiği bildirildi. Yunanistan, İsrail hedefleri ve vatandaşlarının korunması için harekete geçti. Tedbirlerin Filistinlilere karşı alınması ise tepki çekti.

İsrail-Filistin arasındaki savaş Yunanistan'ı paniğe sevk etti. Komşu, muhtemel bir terör saldırısına karşı tedbirlerini artırmaya başladı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) ve terörle mücadele birimleri, başkent Atina'daki İsrail hedeflerinin korunmasına yönelik özel tedbirler belirledi. Ülke genelindeki göçmen kamplarında da güvenlik önlemleri artırıldı.

İSRAİLLİ TURİSTLERE SIKI KORUMA

Yunanistan'da yaşayan Filistinli göçmenlerin gözlem altında tutulması, havaalanlarında Orta Doğu'dan gelen girişlerde kontrollerin üst seviyeye çıkarılması, İsrailli turistlerin gözetiminin sağlanması gibi kararlar alındı. Filistinlilerin ülkede düzenleyeceği eylemlerde de güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasına karar verildi.

Bu tedbirlerin sadece Filistinlilere karşı alınması ise dikkatlerden kaçmadı.

İSRAİL'DEKİ YUNANLILAR ÜLKESİNE DÖNÜYOR 

Öte yandan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar nedeniyle bölgedeki vatandaşlarını tahliye işlemi başlattı. Bu kapsamda, 84 kişi İsrail'den Atina'ya getirildi.

ORTADOĞU'DA SAVAŞ...

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. O günden bu yana süren çatışmalarda Gazze'de 830 kişinin hayatını kaybetti, 4 bin 250 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da 19 kişi can verdi, 110 kişi yaralandı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 1000 İsrailli öldü, 106'sı ağır 2 bin 806 kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...