Yunanistan'da 288 kişinin bulunduğu gemide yangın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Yunanistan'da 288 kişinin bulunduğu gemide yangın

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Yunanistan açıklarında 237'si yolcu toplamda 288 kişinin bulunduğu İtalya bandıralı feribotta yangın çıktı. Yangında can kaybı olmadığı bildirilirken, gemide 24 Türk vatandaşının olduğu kaydedildi.

Yunanistan'dan İtalya'ya gitmek üzere yolan çıkan bir feribotta yangın çıktığı bildirildi. Yangın çıkan İtalyan bayraklı feribotun garaj bölümünde iki kişinin mahsur kaldığı belirlendi. Mahsur kalan kişiler için üç helikopterin de katıldığı kurtarma çalışması başlatıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre gemideki 24 Türk vatandaşından hayatını kaybeden veya yaralanan herhangi kimse bulunmuyor. Grimaldi Lines şirketi tarafından yapılan açıklamada ise gemideki 14 kişinin kayıp durumda olduğu, 6'sının kimliğinin belirlendiği, 8'inin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Yunanistan'da 288 kişinin bulunduğu gemide yangınFeribotta arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

HAFİF YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

İtalya'nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu, Yunanistan'ın Kerkira Adası'na götürülen yolcuların kimlik tespit ve sayım çalışmaları başlatıldı. Hafif yaralı üç kişi, Kerkira Hastanesi'nde tedaviye alındı.​​​​​​​

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiği bildirildi. Açıklamada, İtalya Sahil Güvenliğine ait ATR42 model devriye uçağının da geminin bulunduğu bölgede devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

Yangının nedeni henüz bilinmezken, feribotun kalkıştan yaklaşık 9 saat sonra Brindisi limanına ulaşması planlanıyordu.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...