Yunanistan Başbakanı Samaras: 'Barış istiyoruz'

/ Kaynak: AA
Yunanistan Başbakanı Samaras: 'Barış istiyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Samaras: Türk ve Yunan hükümetlerinin hedefinin iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirerek bölgedeki istikrara katkı sağlamak olduğunu söyledi

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Türk ve Yunan hükümetlerinin hedefinin iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirerek bölgedeki istikrara katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Samaras, Atina'da düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) 3. Toplantısı'nın sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında konuştu.

Konseyin amacının iki ülke arasındaki politikaların uygulanması olduğunu ifade eden Samaras, bu politikaların aslında her iki ülke halklarının günlük yaşamıyla ilgili önemli konular olduğunu belirtti.

Samaras, iki ülke ilişkilerinde özlü farklılıklar içeren meseleler bulunduğunu ancak bunun bilindiğini ve tarafların kabul ettiğini ifade etti. Samaras, "Hedefimiz karşılıklı saygı çerçevesinde işbirliğimizi güçlendirerek bölgedeki istikrara katkı sağlamak. Bunun için temel koşul karşılıklı saygı, uluslararası saygı ve milli egemenliğin korunmasıdır" dedi.

Türkiye'nin AB perspektifine değinen Samaras, Yunanistan'ın bu konuda Türkiye'yi desteklemeyi sürdüreceğini söyledi. Bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile özlü bir görüşme yaptığını dile getiren Samaras, "Komşumuzun kriterleri yerine getirerek Avrupa ailesine katılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Türkiye AB üyesi olmakla büyük faydalar elde edeceğinden emin olmalı" diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Samaras, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak da Rum yönetim lideri Nikos Anastasiadis'in müzakereleri askıya alma kararını anlayışla karşıladığını belirtti ancak sorunun en kısa zamanda çözüleceği yönündeki inancını dile getirerek, "Bunu çok önemli buluyoruz" ifadesini kullandı.

YDİK çerçevesinde gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu'na da değinen Samaras, Türk ve Yunan iş adamlarının aralarındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalarının YDİK aracılığıyla amaçlanan yakınlaşmaya katkı sağladığını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Samaras: 'Barış istiyoruz'

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...