Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’ten Türkiye yorumu: Kazananı bizzat arayacağım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’ten Türkiye yorumu: Kazananı bizzat arayacağım

DÜNYA Haberleri

Türkiye’deki seçim sürecine ilişkin konuşan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonucu ile ilgili herhangi bir tahmin yürütmekten kaçınan Mitsotakis, “Kazananı tebrik etmek için bizzat arayacağım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimini Yunanistan yakından takip ediyor.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Türkiye’deki seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye’deki seçimlerle ilgili bir soru sorulması üzerine konuşan Mitsotakis, “Türkiye'deki seçim sonucuyla ilgili herhangi bir tahminde bulunmayacağım” dedi.

"BARDAĞIN DOLU TARAFINA BAKMAYI SEVİYORUM"

Türk siyasetinin bir anda değişim göstermesinin kolay olmadığına vurgun yapan Yunan Başbakanı, “Türk revizyonizminin her iki tarafta da derin köklere sahip olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerde yaşanan gerginlik hakkında konuşan Mitsotakis, “Ama bardağın dolu tarafına bakmayı seviyorum. Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini tamamen gözden geçirmesi gerektiğini anladığını umuyorum” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’ten Türkiye yorumu: Kazananı bizzat arayacağım

"KAZANANI BİZZAT TEBRİK EDECEĞİM"

Seçim sonrası Türkiye’de oluşacak olan atmosfer konusuna da değinen Yunan lider, “Kazananı tebrik etmek için bizzat arayacağım ve önümüzdeki yıllarda ilişkimizin çerçevesini belirlemek için bir toplantı isteyeceğim. Umarım Türk-Yunan ilişkilerindeki gerginliğin daha kalıcı bir şekilde düşmesine yol açacak uygun zemin bulunur” diyerek sözlerine son verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...