Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok iyimser değilim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok iyimser değilim

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı seçim sonuçları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İkinci tura kalan seçimler hakkında konuşan Miçotakis, “Türk milleti kimi tercih ederse onunla konuşurum” dedi.

Yunanistan bu hafta sonu genel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis muhalefet liderlerinden gelen sert eleştirilere rağmen iktidarını devam ettirmek istiyor.

Muhalefet partileri Miçotakis’i daha çok Türkiye ve Yunanistan arasında günden güne açılan makas farkından dolayı topa tutuyor.

Gelen eleştirileri cevaplamaya çalışan Yunan Başbakanı Türkiye’de yapılan seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok iyimser değilim

"ÇOK İYİMSER DEĞİLİM, SAF DEĞİLİZ"

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi ve Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında konuşan Miçotakis, “Daha iyi günlere hazırlandığımız gibi daha kötüsüne de hazırlanmamız gerekiyor” yorumunda bulundu.

Türk milleti tarafından verilecek olacak karara saygı duyduğunu belirten Yunan lider, “Ticaret, kültür ve çevre gibi karşılıklı yarar sağlayan konularda olumlu bir gündem oluşturmaya kapımız açık. Tutarlıyız ama saf değiliz” dedi.

Seçimler sonrasında oluşacak atmosferin sorulması üzerine Miçotakis, “Türkiye'nin revizyonist duruşu göz önüne alındığında çok iyimser olduğumu söyleyemem. Önümüzdeki yıllarda Yunanistan'ın başında kimin olacağı bu yüzden çok önemli” cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...