Yunan medyasından çarpıcı kabine analizi! Küresel güç Türkiye

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan medyasından çarpıcı kabine analizi! Küresel güç Türkiye

DÜNYA Haberleri

Yunanistan merkezli yayın yapan basın ve medya kuruluşları Türkiye’deki gelişmeleri yakın markaja almış durumda. Hemen hemen her gün Türkiye ile ilgili analizler yayınlayan Yunan medyası bu sefer yeni oluşan kabinenin Türk dış politikası üzerine olan etkilerini mercek altına aldı. Analizlerin vardığı sonuçlar yeni kabinenin Yunanistan’da oluşturduğu etkiyi gözler önüne serdi.

Seçim sürecini atlatan Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni kabineyle yoluna devam ediyor.

Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı, Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı ve Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer aldığı yeni kabine tüm dünya tarafından gıpta ile izleniyor.

Yunanistan merkezli yayın yapan Ieidiseis.gr isimli haber sitesi de Türkiye’yi konu edinen yeni bir analiz yayınladı.

Yunan medyasından çarpıcı kabine analizi! Küresel güç Türkiye

Türkiye: Bölgesel bir güçten küresel güç merkezine dönüşüyor” başlığıyla yayınlanan analiz Türkiye’nin nasıl bir dış politika izleyeceğine odaklandı.

Türkiye’nin diplomatik ve askeri olarak vites artıracağını belirten analiz, “Erdoğan'ın Türkiye'deki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferleri, özellikle ekonomi, dış politika ve savunma alanlarında olmak üzere Bakanlar Kurulu'ndaki kapsamlı değişikliklerle birleştiğinde, Türk dış politikasının en ilginç dönemlerinden birine işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası sistemdeki ekonomik-askeri-ideolojik ayrım çizgilerinin yeniden şekillendiği bir dönemde, bu jeopolitik değişimlerin Türkiye'yi doğrudan etkileyeceğini vurgulayan analizin yazarı, “Türkiye'nin bir yandan devletler ve uluslararası kuruluşlarla çok taraflı ilişkileri, diğer yandan yakın coğrafyasından başlayan bölgesel ve küresel ilişkileri Türkiye'de yarın için önemli bir rol oynayacaktır” yorumunda bulundu.

Yunan medyasından çarpıcı kabine analizi! Küresel güç Türkiye

Türkiye’nin eylem alanları olarak Ortadoğu, Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz, Balkanlar ve Ukrayna’yı işaret eden analizde, “Türkiye, ulusal gücünü, sert ve yumuşak güç karışımıyla belirli coğrafi bölgelerde dengeleyici ya da arabulucu olarak kullanmaktan çekinmiyor” ifadeleri kullanıldı.

Türk dış politikasının kısa ve orta vadede yeni fırsatlar bulabileceğini iddia eden analizin vardığı “Türkiye, bölgesel güçten küresel bir güç merkezine dönüşüyor” sonucu oldukça dikkat çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...