Yunan basınında ordu kıyaslaması: Avantaj Türklerde

Düzenleyen:
Yunan basınında ordu kıyaslaması: Avantaj Türklerde

DÜNYA Haberleri

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan kriz, gün be gün artıyor. Yunan tarafından provokasyon dolu hareketler gelmeye devam ederken, Yunan gazetesi Ta Nea ise Türk-Yunan ordusunu kıyasladı. Haberinde Yunanistan'ın Türkiye'ye yetişmeye çalıştığını ve aradaki farkın daraldığını ifade eden gazete, Türklerin artan kendilerinin de azalan nüfusuna dikkat çekerek bunun Türkiye'ye karşı ciddi bir dezavantaj oluşturduğunu belirtti.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hız kesmeden devam ediyor. Türkiye ile ilgili haberlere manşetinde sıklıkla yer veren Ta Nea gazetesinden ise dikkat çeken bir haber geldi.Gazete, Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçleri, sahip oldukları teçhizatları ve ordularını kıyaslayan bir haber yayınladı.

 

Yunanistan'ın Güç Dengesi - Türkiye 2022 Raporu'ndan da yararlanan gazete, önceki yıllara kıyasla Yunanistan'daki durumun daha iyi olduğunu söyleyerek, "Yunan Silahlı Kuvvetleri bugün ilk defa Türkiye ile arasındaki askeri güç farkını biraz olsun daralttı" ifadelerine yer verdi.

Gazete rapordan bahsederek "sayılsal olarak neredeyse eşitiz" dedi. Ancak yayınladığı grafikte ise Türkiye'nin farkını açıkça gözler önüne koymuş oldu.

Raporda, dikkat çeken başka bir nokta da vardı: Yunanistan nüfusu. 2010'da 11 milyon, 2022'de ise 10 milyon nüfusa düşen ülkede devam eden bir düşüş eğilimi var.

Gazete ise Türkiye'de bir nüfus artışı olduğuna dikkat çekerek bu durumun Yunanistan için ciddi bir risk oluşturduğunu söyledi.

Haberde, "Hem insan gücü hem de ana muharebe bakımından ordu konularında Türklerin sayısal bir üstünlüğü var. Bunun yanı sıra silahlı gücü arasında da ciddi bir fark var. Ancak yine de durum eskiye kayasla Yunanistan için çok daha pozitif" denildi.

Denizaltı ve helikopterlere kadar karşılaştırma yapan gazete, aradaki farkın kapandığını söyledi (11 Yunan-12 Türk denizaltısı; 13 Yunan-16 Türk fırkateyni).

Gazetenin bir diğer dikkat çektiği nokta ise ABD ve Fransa'dan alınan araçlar. Fransa'dan alınan 18 Rafale ve ABD'den alınan F-35 uçaklarıyla güçlerinin arttığına dikkat çekildi.

ABD'nin Türkiye'ye karşı şu an için olumsuz olan F-16 satışlarından da bahseden gazete, bu durumun kendilerini için bir umut ışığı olduğunu söyledi. Şayet bu satış gerçekleşmezse, aradaki farkında daha çabuk kapanacağı düşünülüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...