Yunan bakandan 'Gazze' açıklaması: Çatışmalara insani ara verilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yunan bakandan 'Gazze' açıklaması: Çatışmalara insani ara verilmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, İsrail ordusunun yoğun saldırısı altında olan Gazze'de çatışmalara insanı ara verilmesi gerektiğini belirtti ve bölgeye insani yardım ulaştırılması için bunun önemli olduğunu vurguladı.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in yoğun saldırıları altında olan Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce Filistinli hayatını kaybetti, 25 bini aşkın kişi ise yaralandı. Geçen her dakika acı bilanço artmaya devam ederken, Yunanistan'dan çatışmalara ilişkin yeni açıklama geldi.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Dışişleri Bakanlarının Brüksel'deki toplantısına girişte gazetecilere konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, AB'nin Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin hemfikir olduğunu belirtti.

"İNSANI ARA VERİLMELİ"

"7 Ekim'deki terör saldırılarını kınamamız önemli, AB'nin ortak bir tutum izlemesi önemli" diyen Yerapetritis, "Öte yandan, artık çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Çatışmalara insani ara verilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Yerapetritis, bu aranın insani yardım göndermek üzere koridor oluşturulmasına olanak sağlayacağını vurguladı.

Yerapetritis, zarar gören altyapıların onarılması, yaralı ve hastaların tedavisi için tıbbi yardım sağlanması için de bu koridorun önemli olduğunu anlatarak, "İnsan haysiyeti de insanların canı da renk, millet farkı gözetmeksizin değerlidir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...