YPG/PKK'da petrol kavgası

YPG/PKK'da petrol kavgası

DÜNYA Haberleri

Yurt içinde ve sınır ötesinde Türkiye’nin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ile çökme noktasına gelen terör örgütü PKK, Suriye'deki uzantısı YPG/PYD üzerindeki etkisini kaybediyor.

Haber Merkezi ANKARA

Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin himayesindeki terör örgütü YPG/PYD, PKK'dan bağımsız hareket etmeye başladı. YPG'nin, petrol gelirlerini Kandil'e göndermek istememesi üzerine örgütün Suriye sorumlusu Halef el-Muhammed, Kandil'e çekildi ve yerine yeniden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin’i görevlendirdi. ABD’li petrol şirketiyle anlaşma imzalayan YPG/PYD’nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan arasında geçtiğimiz günlerde gerilim yaşanmıştı. Para kazanan YPG/PYD’nin, ABD güdümüne gireceğini ve PKK’dan koparak bağımsızlığını ilan edeceğini düşünen terörist elebaşı Karayılan, petrol parasının Kandil'e gönderilmesini istemişti. Ancak Ferhat Abdi Şahin, Murat  Karayılan’ın bu isteğini reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...