YPG/PKK kaçırdığı Arap gençleri terörist yapıyor

YPG/PKK kaçırdığı Arap  gençleri terörist yapıyor

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye’nin kuzeydoğusunda işgalinde tuttuğu Haseke’de, geçen ay çoğu Arap en az 2 bin 700 genci alıkoyarak zorla silahaltına aldı.

YPG/PKK’lı teröristler, mart ayında il genelindeki kontrol noktalarında ve evlere yaptıkları baskınlarda, yaşları 21-34 arasındaki en az 2 bin 700 kişiyi silah zoruyla alıkoydu. Çoğunluğu Araplardan oluşan gençler, geçici olarak Haseke şehir merkezindeki Panorama bölgesindeki YPG/PKK’nın sözde sevk merkezinde bir hafta boyunca tutuluyor. Teröristler, alıkoydukları gençleri daha sonra Haseke’deki sözde eğitim kamplarına götürüyor. YPG/PKK Suriye’de kaçırdığı veya alıkoyduğu kişilere terör örgütünün propagandasını yaparak silah kullanmayı öğretirken kaçmamaları için tehdit ediyor. Teröristlerin ocak ayında ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke’de zorla silahaltına alma uygulamasından kaçan bir grup gence ateş açması sonucunda en az bir genç yaralanmıştı. Örgüt, işgal ettiği Rakka ve Deyrizor şehirlerinde de benzer uygulamalara başvuruyor. Terör örgütü ocak ayında da 150’den fazla Deyrizorlu genci zorla silahaltına almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...