Yönettiği şehirde tutsak oldu! Kudüs Valisi 1 yıldır tecritte

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail’in Gazze’ye yönelik kanlı saldırılarında 4 hafta geride kalırken, Kudüs’te de Filistinlilere yönelik taciz ve tehditler devam ediyor. Yönettiği şehrin pek çok noktasına gitmesi yasaklanan Kudüs Valisi Adnan Gays 1 yıldır ev hapsine mahkûm yaşıyor. Sabırla zaferi bekleyen Gays, hapis yaşadığı evin kapılarını TGRT Haber ekiplerine açtı.

2018 yılında göreve gelen Doğu Kudüs'ün Valisi Adnan Gays, İsrail yönetimi tarafından 50’den fazla kez tutuklandı. Hakkında onlarca soruşturma açılan, Gays bir yıldır da evinde hapis tutuluyor.

“HİÇ SUÇ İŞLEMEDEN TUTUKLANDIM”

Yaşadıkları zulmü TGRT Haber’e anlatan Gays, “İşgal kuvvetleri̇ suçlu aramıyor sadece Filistinli olduğunuzda sizi yakalıyor. Çünkü biz hakkımızı talep ediyoruz. Bir seneden beri̇ mahkeme kararı ile ev hapsinde tutuluyorum. Şu anda iki sayfa itham ile suçlanıyorum. Ben hiç suç işlemedim, kendi̇ işimde çalışırken tutuklandım. Ben işgali kabul etmiyorum, egemenlik istiyorum.” diye konuştu.

İsrail yönetiminin akıllara durgunluk veren tecrit uygulaması bununla da sınırlı değil. Sürekli gözetim altında tutulan Gays'ın Filistin Lideri Mahmut Abbas başta olmak üzere 52 Filistinli üst düzey yönetici ile iletişime geçmesi de yasak.

Yönettiği şehirde tutsak oldu! Kudüs Valisi 1 yıldır tecritte

"70 YILDIR BU YAPILANLAR HANGİ KANUNA, ADALETE SIĞIYOR”

İsrail’in gayri resmi tutumları nedeniyle tecrit altında olduğunu belirten Gays, dünyaya şu sözlerle seslendi:
 
“İsrail hükümeti̇ kanunları kendisine göre yorumlayıp uyguluyor, bundan dolayı Filistinliler ev hapsinde tutuluyor. Dışarı çıkmalarına izin vermiyorlar. Kanunları ve uygulamayı yeniliyorlar ama sadece bizim zararımız için. 70 yıldır işgal altında yaşıyoruz, hayatımız çok zor. Dünyaya seslenmek istiyorum: Herkes demokrasi̇, kanun, adalet diyor ama neredesiniz? 70 yıldır bu yapılanlar hangi̇ kanuna, adalete sığıyor?"

VALİSİ OLDUĞU ŞEHRİ BALKONDAN İZLİYOR

Kudüs Valisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını dahi hapis yaşadığı evindeki televizyonundan takip ediyor. Tek arzusunun özgürce yaşamak olduğunu söyleyen Gays, valisi olduğu şehre duyduğu özlemi minik evinin balkonundan gideriyor.

"Dünya Filistin konusunda kararsızlaşmış durumda. Bi̇z yaşamak istiyoruz, ölmek istemiyoruz. Topraklarımızda güvenli̇ ve saygın bi̇r şeki̇lde yaşamak i̇sti̇yoruz. İsti̇klali̇mi̇zi̇ ve devleti̇mi̇zi̇ i̇sti̇yoruz” diyen Vali Gays, başkent Kudüs’ün sadece Filistin’in değil tüm dünyanın sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Yönettiği şehirde tutsak oldu! Kudüs Valisi 1 yıldır tecritte

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Özgür 5 Kasım 2023 09:48

Netenyahu denen adam psikobat, insanlık ruhu yok, his ve acıma duygusu yok bir yaratık. ikna edilecek birisi değil. Bunun yanında kazıklı Voyvoda, Hitler, Drakula vızıltı kalır .

Sonraki Haber Yükleniyor...