Yine Ankara'yı hedef aldılar! Yunan medyasında skandal ifadeler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

DÜNYA Haberleri

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Fidan'ın koltuğunu devralarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olan İbrahim Kalın, Yunan basınında gündem olmaya devam ediyor. İki ismi analiz eden bir gazete 'güçlü karakterler' vurgusu yaptı ve haberinde skandal Türkiye ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Kabine'yi açıkladı, Türkiye Yüzyılı'nın bakanları belli oldu. Yeni Kabine'nin en çok merak edilen isimleri arasında eski Milli İstihbarat Teşiklatı (MİT) Başkanı ve yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yer alırken, Türkiye kadar dünya basını da Fidan'a geniş yer ayırdı.

Özellikle Yunan basını Fidan'ı ve yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i oldukça merak ediyor. Geçtiğimiz hafta bu iki isimle ilgili birçok analize yer veren Yunan medyasında dikkat çeken bir haber daha yayımlandı.

"YUNANİSTAN İÇİN TEHLİKE Mİ?"

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Yunan gazetelerinden birinde çıkan bir haberde yeni MİT başkanı ve eski cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da mercek altına alınarak "Erdoğan, Fidan ve Kalın 3'lüsü Yunanistan için tehlike mi?" sorusunu sordu.

Haberde, Hakan Fidan ile ilgili fazla bir bilginin olmadığına dikkat çekilirken Hakan Fidan-İbrahim Kalın ikilisinin oldukça güçlü karakterler olduğuna dikkat çekildi. Skandal ifadelerin de yer aldığı haberde "Türkiye'nin barışçıl bir politika yürüttüğüne dair söylemlerine Yunan halkı kanmasın" denildi.

'NORMALLEŞME SÜRECİ SONA ERDİ' İDDİASI

Yeni yönetimin Ege'deki niyetlerinin Yunanistan için bir tehlike arz ettiğini ifade eden gazete, Yunanistan-Türkiye arasındaki normalleşme döneminin sona erdiğini iddia etti.

İKİ BAKAN YAKIN MARKAJDA

Geçtiğimiz haftalarda Yunan basını Hakan Fidan ile Yaşar Güler'i yakın markaja almıştı.

Yunan gazetesi Proto Thema eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın artık görevde olmadığını ifade etti. Gazete, iki ismin de Türk-Yunan ilişkilerinde sert bir duruştan yana olduğunu ifade etmişti.

Haberin devamında ise Yunanistan'ın eski ve ileride tekrar göreve gelmesi beklenen başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yeniden seçilmesi durumunda Türkiye'deki yeni kabine ile ilişkilerin iyiye gideceğinin umulduğuna yönelik beklentilerin olduğu belirtilmişti.

Yunan haber ajansı Ant1news da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yer vererek yeni kabinede yer alan isimleri sıralamıştı. (Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...