Yıllar önceki fotoğrafı gündeme geldi: Elon Musk, 'nereden nereye' dedirtti

Düzenleyen:
Yıllar önceki fotoğrafı gündeme geldi: Elon Musk, 'nereden nereye' dedirtti

DÜNYA Haberleri

Elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay şirketi SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk, yıllar önce çektirdiği bir fotoğraf ile gündeme geldi. Avrupa'daki ilk Tesla fabrikasının açılışını yapan Musk'ın yıllar önce hurdacıda yedek parça aradığı fotoğraf 'nereden nereye' dedirtti...

Tesla, toplamda dördüncü ve Avrupa'daki ilk büyük üretim fabrikasının açılışını dün Elon Musk'ın da katılımıyla gerçekleştirdiği etkinlikte yaptı. Açılış töreninde Elon Musk'ın yanı sıra Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck ve Brandenburg Eyaleti Başbakanı Dietmar Woidke de yer aldı.

Yaklaşık üç yıldır devam eden çalışmalar sonucunda hayata geçirilen fabrika, Almanya'nın başkenti Berlin'in yakınlarında yer alıyor ve resmi adı Giga Berlin-Brandenburg. Tesla, büyük üretim tesislerine 'gigafactory' ismini veriyor.

Bugüne kadar Tesla, yalnızca ABD'de ve Çin'deki fabrikalarında üretimi sürdürüyordu. Ancak 2,5 yıldır süren çalışmaların ardından Tesla Avrupa'daki ilk fabrikasını Almanya'da açtı ve ilk satışlara başladı.

SOSYAL MEDYA BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

Berlin Gigafactory'nin açılışı özellikle Avrupa'da yankı uyandırırken, Elon Musk'ın etkinlikteki neşeli halleri de dikkat çekti. Ancak sosyal medya kullanıcıları, Musk'ın yıllar önce çektirdiği bir fotoğrafı gündeme getirdi.

Yıllar önceki fotoğrafı gündeme geldi: Elon Musk, 'nereden nereye' dedirtti

Avrupa'daki ilk, dünyadaki dördüncü büyük Tesla fabrikasını açan Elon Musk, 1995 yılında hurdacılarda yedek parça arıyordu. BMW marka arabasına yedek parça ararken çektirdiği bu fotoğraf ile Elon Musk herkese 'nereden nereye' dedirtti. Dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk, Alman otomobil devi BMW'nin yanıbaşında kendi otomobil şirketinin fabrikasını kurdu. BMW'nin geliri 2020'de 98,99 milyar Euro iken, Elon Musk'ın serveti şu anda 248 milyar dolar. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...