TikTok akımı 'boat jumping' 4 kişinin ölümüne neden oldu: Boyunları kırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TikTok akımı 'boat jumping' 4 kişinin ölümüne neden oldu: Boyunları kırıldı

DÜNYA Haberleri

Sosyal medya platformu TikTok'ta trend haline gelen bir akım daha ölümle sonuçlandı. Birçok ülkede 'ulusal güvenlik ve gizlilik' endişeleri nedeniyle kısıtlamalara tabi tutulan TikTok akımının 'tekneden atlama' olduğu açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinde yaşayan dört genç, TikTok'un popüler 'meydan okuma'sı (challenge) nedeniyle hayatını kaybetti. Dünyada yaklaşık 2 milyar kullanıcısı bulunan TikTok'ta son zamanlarda bir akım haline gelen challenge, tehlikeli hareketleri de beraberinde getirdi. İnsanların yüksek hızda hareket eden teknelerin arkasından atlamasını isteyen 'boat jumping' akımı, Alabama'da dört kişinin boynunun kırılarak ölümüyle sonuçlandı. 

BOYUNLARI KIRILARAK ÖLDÜLER

Daily Mail'in haberine göre, Alabamalı yetkililer, son altı ayda dört kişinin 'boat jumping' yani 'tekneden atlama' akımına katıldıkları için öldüğünü söyledi. Childersburg Kurtarma Ekibinden Yüzbaşı Jim Dennis, "Son altı ayda aslında kolayca önlenebilecek dört boğulma vakası yaşadık. Bir TikTok challenge'ı yapıyorlardı. Bu kişiler, kelimenin tam anlamıyla boyunlarını kırdılar ve bu, ani bir ölüm." dedi. Jim Dennis, aslında bu kişilerin sadece bir boğulma vakası olsaydı kurtarılabileceğini ancak boyunları kırıldığı için kurtarılamadığını vurguladı. 

Yüzbaşı Dennis devam etti: "Bence insanlar, eğer kamera önünde filme alınıyorlarsa, sosyal medya için arkadaşlarının önünde gösteriş yapmak istedikleri için aptalca bir şey yapma ihtimalini daha yüksek olduğunu düşünüyorum."

Bir olayın Şubat ayında yaşandığını söyleyen yetkili, ölen kişinin teknede üç çocuğu, karısı ve diğer yakınlarıyla birlikte olduğunu belirtti. Dennis, Alabama'daki en son olayın Mayıs ayında meydana geldiğini ve orta yaşlı bir adamın öldüğünü söyledi. 13 ve 15 yaşlarında iki çocuk da 'tekneden atlama' challenge'ı nedeniyle hayatlarını kaybetmişti.

Bu arada, 'boat jumping' akımı ilk olarak 2020'de ortaya çıktı. 

(Kaynak: DailyMail)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...