Yemen'deki hava operasyonlarında Hudeyde limanı vuruldu

/ Kaynak: AA
Yemen'deki hava operasyonlarında Hudeyde limanı vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husi Ensarullah Hareketi kontrolündeki hedefleri vurmaya devam ediyor.

Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde Husilerin kontrolünde olan ve sık sık İran'dan silah getirdiği gemilerin kullandığı iddia edilen Hudeyde limanı, koalisyon jetleri tarafından hedef alındı. Gece yarısı düzenlenen hava saldırıları ile vurulan limanın bir kısmı hasar gördü. Liman'dak bazı depoların ve yük indirme ünitelerinin kullanılamaz hale geldiği ancak can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Daha sonra Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...