Yemen'de şiddet durulmuyor! Çok sayıda ölü var

Yemen'de şiddet durulmuyor! Çok sayıda ölü var

DÜNYA Haberleri

Yemen'in çeşitli kentlerinde Kurban Bayramı'nın ilk gününde taraflar arasında yaşanan şiddet olaylarında çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA’da yer alan habere göre, Şebve iline bağlı Useylan ilçesinde hükümete bağlı güçler ile Husiler arasında çıkan çatışmada 21, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında da 7 Husi öldü.
Çatışma sonucunda hükümete bağlı ordunun, Useylan’da üç stratejik mevziyi geri aldığı belirtildi.
Husilere bağlı El-Mesire televizyon kanalında yer alan haberde ise hükümet güçlerine ait 4 askeri aracın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.
Öte yandan, hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin, Marib iline bağlı Sarvah ilçesinde meşru yönetime bağlı orduya ait bir kışlaya bayram namazı kılındığı sırada topçu atışıyla düzenlediği saldırıda 7 asker hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı.
Koasliyon güçlerinin de Sarvah'ta Husilere ait mevzilere hava saldırıları gerçekleştirdiği aktarıldı.
Husi kaynaklar da Sarvah'a bağlı El-Muhaddere bölgesinde düzenlenen füze saldırısında yüksek rütbeli bir askerinin öldürüldüğünü savundu.
El-Cevf ve Taiz illerinde de meşru yönetime bağlı askerler ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan da ölen ve yaralananlar olduğu ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.
Husilerin, Suudi Arabistan’ın Yemen sınırına yakın Necran ve Cazan bölgelerinde yer alan çeşitli kışla ve mevzilere Katyuşa roketleriyle saldırı düzenlediği, koalisyonun da Sada ilinde Husilere ait mevzilerine saldırılar düzenlediği aktarıldı.
Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...