Yemen'de Cumhurbaşkanı 7 kente yeni vali atadı

/ Kaynak: AA
Yemen'de Cumhurbaşkanı 7 kente yeni vali atadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin, aralarında Aden ve Hadramevt'in de bulunduğu 7 kente yeni vali atadığı belirtildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Hadi, Husiler tarafından görevden alınan veya Husi militanlarına tepki olarak görevinden istifa eden 7 valinin yerine atama yaptı.
Cumhurbaşkanı Hadi, Abdülaziz Salih bin Habtur'u Aden, Adil Muhammed Bahamid'i Hadramevt, Hasan Ahmed el-Heyc'i Hudeyde, Hamud Muhammed Abad'ı Demar, Muhammed Cabir er-Razehi'yi Sa'da, Hüseyin el-Avadi el-Aci'yi El-Cevf, Muhammed Ali Yasir'i el-Mahra valisi olarak atadı.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de "Barış ve Ulusal Ortaklık" anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma uyarınca Hadi, hükümeti kurma görevini "siyasi çevrelerin üzerinde uzlaştığı" Halid Mahfuz Bahhah'a vermişti.
Silahlı Husi militanlarının Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede kentlerde sık sık "Husi karşıtı" gösteriler düzenleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...