Yemen halkının yarısı günlük 2 dolarla yaşıyor

/ Kaynak: CHA
Yemen halkının yarısı günlük 2 dolarla yaşıyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Yemen'de yaşayan halkın yüzde 47'sinin günde 2 dolardan daha az bir miktar ile yaşadığı ve Yemen'in dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğu bildirildi.

Yemen'de yaşayan halkın yüzde 47'sinin günde 2 dolardan daha az bir miktar ile yaşadığı ve Yemen'in dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğu bildirildi. nbsp;Dünya Bankası verilerine göre taşrada yaşayan halkın yarısı fakir. Tahminlere göre 2035'e kadar ülke nüfusu, iki katını aşarak 50 milyona ulaşacak. nbsp;Bunun yanı sıra aynı seviyede üretim devam ederse, ülkedeki petrol kaynakları yaklaşık 11 yıl içinde kuruyacak. Petrol, Yemen'in gayri safi milli hasılasının üçte birini, hükümetin gelirlerinin yüzde 75'ini ve ihracatın yüzde 90'ını oluşturuyor. nbsp;IMF verilerine göre 2012'de yüzde 1,9 küçülen Yemen ekonomisi bu yıl yüzde 4,1 büyüyecek. Enflasyon ise yüzde 15'ten yüzde 12,7'ye gerileyecek.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...