Yatsenyuk: Ukrayna'da koalisyon devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yatsenyuk: Ukrayna'da koalisyon devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, koalisyon hükümetinin görevine devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, koalisyon hükümetinin görevine devam ettiğini bildirdi.

Yatsenyuk, Ukrayna televizyon kanallarından ortak yapılan yayında yaptığı konuşmada, parlamentoda, hükümetin görevden alınmasına yönelik bir karar çıkmadığını belirtti.

Milletvekillerinin böyle bir adım atılması halinde bir yandan ülkede kaosun başlayacağının, diğer yandan da ülkenin erken seçim tehdidi ile karşı karşıya kalacağının farkına vardığını söyleyen Yatsenyuk, "Eski bir parlamento başkanı olarak söylüyorum, hukuki olarak baktığımızda koalisyon resmen devam ediyor. Bugün parlamento da hukuki olarak koalisyonun devam ettiğini vurguladı” diye konuştu.

"Kabinenin acilen yenilenmesi gerektiği" fikrini desteklediğini ifade eden Yatsenyuk, bu konuda devlet başkanından ve koalisyondan destek beklediğini bildirdi.

Koalisyondan hükümetin yerine getirmesi gereken görevlerle ilgili öneriler beklediğini vurgulayan Yatsenyuk, somut olarak hangi bakana hangi suçlamanın yapıldığını duymak istediğini dile getirdi.

Tek partili hükümetin avantajlarına da işaret eden Yatsenyuk, “Tek partili hükümet kişilere göre değil yönetimin dünya görüşü ve bir programa göre faaliyetlerini yürütür. Koalisyonda ne kadar çok parti, o kadar az şans demektir. Ancak böyle tek partili bir hükümet yapısı uzun süreli olur” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...