Yaralı militanları tedavi etmeyen doktorlara infaz

Yaralı militanları tedavi etmeyen doktorlara infaz

DÜNYA Haberleri

Iraklı parlamenter Zamli, bazı ülkelerin IŞİD örgütüne hava yoluyla silah ve askerî teçhizat taşıdığını iddia etti

Terör örgütü IŞİD militanlarını tedavi etmeyen doktorları öldürdü. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu İsmet Recep, örgütün kentte 6 doktoru infaz ettiğini söyledi. Recep, IŞİD'in ayrıca Musul'da aylık haraçlarını vermeyen 6 işadamını alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü bildirdi.
6 IŞİD?KOMUTANI?ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim Zamli, bazı ülkelerin, örgütün işgali altındaki Musul'a bağlı Telafer ilçesindeki havaalanı yoluyla IŞİD'e silah ve askeri teçhizat gönderdiğini ileri sürdü. IŞİD'in işgali altındaki havaalanlarının vurulması gerektiğini söyleyen Zamli, hangi ülkelerin militanlara yardım ettiği konusunda bilgi vermedi. Geçen hafta başkent Bağdat'a inen 40 ton silah ve mühimmat taşıyan Rus kargo uçağı, ilk olarak Süleymaniye Havalimanı'na iniş yapmak istemişti. İzin verilmemesi üzerine Rus kargo uçağı, başkent Bağdat'a inmişti. Zamli bu konuyla ilgili olarak ise, "Silah ve mühimmat taşıyan kargo uçağı Irak hava sahasını ihlal eden ilk uçak değil. Konuyu araştırmak için komisyon kuruldu" dedi. Öte yandan Kobani'deki çatışmalarda IŞİD'in iki üst düzey komutanı Ali Ensar ve Muhammed Mısri öldürüldü. Kobani'de çatışmaların başlamasından bu yana 1153 kişi hayatını nbsp;kaybetti; 712'si IŞİD, 398'i ise YPG mensubu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...