Yapışık ikizler 26 saatte ayrıldılar

Yapışık ikizler 26 saatte ayrıldılar

DÜNYA Haberleri

ABD'de göğüs ve karınlarından yapışık Knatalye Hope ve Adeline F. Mata isimli ikizler, daha önce benzeri olmayan bir ameliyatla birbirlerinden ayrıldılar.

Nisan ayında Texas'ta dünyaya gelen kız bebekler, akciğerler, perikard kesesi, diyafram, karaciğer, bağırsaklar, kolon ve pelvisi paylaşıyordu.
Elysse ve John Eric çiftinin çocukları, Texas Çocuk Hastanesi'nde 12 cerrah, 6 anestezi uzmanı ve 8 ameliyat hemşiresinin katılımıyla kalabalık bir ekip tarafından ameliyat edildi. 26 saat süren zorlu ameliyat başarılı geçerken bunun bu türde başarılı geçen ilk ameliyat olduğu bildirildi. Aralık ayında da bebeklere hazırlık mahiyetinde bir ameliyat yapılmıştı.
Çocuk cerrahı Dr. Darrell Cass, bu ameliyata aylardır hazırlandıklarını, tüm organların üç boyutlu modelini çıkardıklarını ve bu modeller üzerinde gerçek bir ameliyattaki gibi uygulamalar yaptıklarını söyledi. Yoğun bakımda bulunan kızların durumları iyiye gidiyor. İkizlerin ne zaman taburcu olacağı belli değil ama ileride başka ameliyatlar da geçirecekler.
Yapışık ikizler 26 saatte ayrıldılar



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...