Yanlış Excel dosyası yüzünden binlerce polis memuru deşifre oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yanlış Excel dosyası yüzünden binlerce polis memuru deşifre oldu

DÜNYA Haberleri

Kuzey İrlanda’da polis memurlarının bilgilerini içeren Excel dosyası, yanlışlıkla Bilgi Edinme Özgürlüğü sitesine yüklendi. Söz konusu hata, güvenlik güçleri arasında rahatsızlığa neden oldu.

Bir dönem IRA nedeniyle yüzlerce polisin hayatını kaybettiği saldırıların yaşandığı Kuzey İrlanda’da polis memurlarını gizli bilgileri deşifre oldu. 25 yıl önce İRA ile barış anlaşmasının imzalandığı ülkede zaman zaman polislere yönelik suikastlar düzenleniyor.

Geçen salı günü polis teşkilatının Bilgi Edinme Özgürlüğü internet sitesine yanlış Excel dosyasını yüklemesiyle eşi benzeri görülmemiş bir sızıntı meydana gelmiş ve polis memurlarının ailesinden bile sakladığı söylenen detaylar kamuoyuna açılmıştı.

Konuyla ilgili Politico'ya konuşan Kuzey İrlandalı polis memurları, üslerine ve siyasetçilere karşı inançlarını kaybettiğini söyledi.

''BİZE ANLATILANLARA AYKIRI''

Kıdemli bir polis memuru, "Olanların ne kadar aptalca olduğunu anlatamıyorum. Yaşananlar kendimizi ve ailemizi korumamız için bize ilk günden bu yana anlatılanlara aykırı" diye konuştu.

Polis memuru baba tarafından ailesinin kendisini yıllardır tarım bakanlığında çalışan bir memur olarak bildiklerini söyledi.

"TERÖRİSTLER BÖYLE BİR BİLGİ İÇİN ÖLMEYİ GÖZE ALIRLARDI"

Bir başka polis memuru ise, "Salı gecesi birbirini tanımayan üç meslektaşım birden WhatsApp'tan dosyayı gönderdi. Hiçbirimiz gördüğümüze inanamadık. Teröristler böyle bir bilgi için ölmeyi göze alırlardı. Biz onu kendimiz verdik" ifadelerini kullandı.

2 BİN POLİS YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

Kuzey İrlanda'da görevli polislerin listesinin olduğunu dosyada İngiltere iç istihbarat servisi MI5'ın Belfast'taki merkezinde çalışan 35 terörle mücadele polisinin de yer aldığına dikkat çekildi.

Polis sendikasından yapılan açıklamada, neredeyse 2 bin polis memurunun yaşanan sızıntıyla ilgili yasal yollara başvurmaya hazırlandığı belirtildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Independent Türkçe, Politico, BBC

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...