Yanardağ tırmanan 5 dağcı felaketi yaşadı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yanardağ tırmanan 5 dağcı felaketi yaşadı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Meksika'da beş dağcının macera arayışı faciayla sonuçlandı. Dağcıların tırmandığı yanardağ patladı, bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Beş dağcı, Meksika’da hala faaliyette olan Popocatepetl Yanardağı’na tırmanma kararı aldı. Dağcılar, 4 bin 600 metre yüksekliğe ulaştıklarında yanardağda patlama yaşandı. 

KADIN DAĞCI CANINDAN OLDU

Bunun üzerine dağcılar, 50 metrelik bir çukurda mahsur kaldı. Yanardağın ağzından fırlayan kaya parçaları, üzerlerine düştü. Kadın dağcı hayatını kaybederken bir erkek de ağır yaralandı. Bölgeye sevk edilen Meksika Yüksek Dağ Polisi ve Sivil Savunma ekipleri, ceset ile dağcıları güvenli bölgeye aldı. Yaralı ise hastaneye kaldırıldı.

Yanardağ tırmanan 5 dağcı felaketi yaşadı

BÖLGE HALKI TEHLİKEDE

Geçtiğimiz eylül ayından bu yana faaliyetlerini artıran Popocatepetl’da, en son 29 Mart’ta büyük bir patlama gerçekleşmişti. Hemen her gün duman ve kül çıkışı yaşanan yanardağda, zaman zaman küçük patlamalar da meydana geliyor. Fırlayan kaya parçaları sebebiyle yetkililer sürekli vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...