Yanan feribotun içinden ilk görüntüler - İZLE

Yanan feribotun içinden ilk görüntüler - İZLE

DÜNYA Haberleri

480 yolcuyla sefer yapan ve iinde 53 Türk'ün bulunduğu feribotta çıkan yangının görüntüleri ortaya çıktı.

Yunanistan'dan İtalya'ya giden ve içinde 53 Türk yolcunun da olduğu feribotta yangın çıktı. Şu ana kadar 170 kişinin tahliye edildiği belirtilirken 1 kişinin de hayatını kaybettiği haberi geldi. Bu arada feribotun içinden bir yolcu tarafından çekilen görüntüler ortaya çıktı. nbsp; Görüntülerde alev alev yanan feribot ve can yeleklerini giyerek bekleyen yolcular bulunuyor.

'Çok zor bir gece olacak'

Yunanistan Denizcilik ve Ege Bakanı Miltiyadis Varviçyotis de Yunan uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiği haberini doğrularken, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Varviçyotis, geminin hangi limana çekileceği konusunda kesin karar alınmadığını söyleyerek, "Çok zor bir gece olacak" ifadesini kullandı.

Hava şartları nedeniyle gemilerin feribota yaklaşmakta zorlandığı ve bu nedenle helikopterlerin de kurtarma çalışmalarında yer aldığı belirtiliyor.

nbsp;Yanan feribotun içinden ilk görüntüler - İZLE
İTALYA'DAN KURTARMA GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Patra Limanı'ndan dün akşam saatlerinde İtalya'ya hareket eden Norman Atlantic adlı feribotta çıkan yangın sonucunda tahliye işlemleri devam ederken, İtalya'dan bir kurtarma gemisinin feribotu kıyıya yanaştırmak için yola çıktığı kaydedildi.

Yunanistan'ın Korfu Adası'nın 45 mil açıklarında demirleyen feribotun, nereye yanaştırılacağı henüz netlik kazanmazken, feribotun Yunanistan, İtalya ya da Arnavutluk limanlarından birine götürüleceği bildirildi.
Yanan feribotun içinden ilk görüntüler - İZLE
ULAŞTIRMA BAKANI'DAN AÇIKLAMA

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre, şu anda 53 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemini yürütüyoruz. Yunanistan'da da bununla ilgili bir kriz masası oluşturulmuş durumda. Bakanlık olarak çalışmaları yakinen takip ediyoruz'' dedi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, gemide 54 Türk vatandaşının yanı sıra çok sayıda İtalyan, Alman, Yunan, Rus, Arnavutluk, Malta, Fransız ve Mısır vatandaşı bulunduğu belirtildi.

Yanan feribottaki Türk yolcuların kimliği belirlendi

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan feribottaki Türk yolcuların kimliği belirlendi.

İşte yanan feribottaki Türk yolcuların isimleri...

A.Yıldırım, S.Yıldırım, S. Yel, H.Ünal, T.Ünal, A.Uslupat, B.Uslupat, S.Tosun, U.Tiryakioğlu, K.Tiryakioğlu, S.Şimşek, M.Saygılı, T.Saygılı, H.Savaş, E.Sait, K.Refik, S.Nuri,E.Muhhamed, Y.Lütfü, F,Kılıç, S.Kılıç, A.Kemal, M.Kazan, B.Karakaya, M.Hisar, T.Farhan, N.Erkul, H.Erkul, A.Emektar, A.Eğilmez, H.Eğilmez, T.Ferhan, M.Demirmen, M.Demirken (iki ayrı kişi), U. Demir, R,Şerif, K.Şerif, A.Şerif, C.Şerif, M.Çakmak, V.Bulut, S.Bulut, O.Cem, Z.Bilgiç, M.Bilginer, N.Baskın, N.Baskın (iki ayrı kişi), S.Bayhan, B.Akamaç, A.Akamaç, H.Akkaya, B.Ahmet gemide bulunan Türk yolculardı.
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...